Getest: De Wonderbaarlijke Stadswandeling in Zwolle

Verwonderen doet wonderen, de stad door de ogen van een kind

0

Op zondagmiddag 15 april hadden we een stadswandeling door onze eigen stad Zwolle op de planning staan. Toen we dit vlak voor vertrek vertelden aan de kinderen (2 jongens van 5 en 7) was de eerste reactie gemopper en daarna nog wat meer gemopper. Maar goed, je wilt ook wel eens wat anders dan naar een speeltuin. Dit is onze ervaring met de Wonderbaarlijke Stadswandeling in Zwolle.

Verwonderen doet wonderen
Onze vriendin Mirjam Dijkstra is een tijdje geleden op facebook een pagina gestart.Op Facebook zagen we al een aantal wandelingen langs komen “gewoon” voor volwassenen, maar deze zondag was er een speciale Kids Editie. Wij hadden wel zin om onze mooie stad eens op een andere manier te bekijken.

Verwondering is het begin van wijsheid! Het overkomt je als een vrije val. (…)
Ook organiseer ik de wonderbaarlijke stadswandeling, een wandeling zonder vooropgezet plan door de stad Zwolle.

Onze ervaring met De Wonderbaarlijke Stadswandeling

Nadat Mirjam ons welkom heette gaf ze ons een paar opdrachten mee:

– Zoek zoveel mogelijk kabouters (Een creatieveling is zomaar gestart met op willekeurige plekken kabouters op te hangen door de stad. Daar moesten we er zoveel mogelijk van zoeken. )
– Zoek zoveel mogelijk poezen
– Spot de zonnetjes
– En verwonder je over alles wat er in de stad te zien, horen of te voelen is.

Met deze opdrachten in ons hoofd zijn we op pad gegaan. Door deze opdrachten loop je meteen al anders door de stad en kijk je meer omhoog en ook kijk je mee met wat de kinderen zien. Er staat zoveel op de muren geplakt, geschreven en getekend! Op het eerste gezicht lijkt het vervuiling van de gebouwen, maar het blijkt toch best mooi te zijn.

Ook leuk om te zien dat kinderen vaak eerder de kabouters spotten en ze de volwassenen moeten helpen om het te zien. Op deze manier vinden we allemaal weer een beetje het kind in onszelf terug. Na een uurtje ronddwalen was de wandeling weer klaar. Precies lang genoeg voor de kinderen.

We hebben flink wat kabouters, katten, kronen en allerlei andere bijzondere dingen gespot. Na de wandeling kreeg alle kinderen nog een mooi boekje mee om op eigen houtje nog eens de stad te verkennen.

Geniet van een wandeling in Zwolle

Deze wandeling heeft ons er weer aan herinnerd in wat voor een toffe stad we ook weer wonen! Als we op vakantie zijn, staan we vaak al meer in de verwonder-stand, maar ook in je eigen stad is vaak veel moois te zien en beleven. Na de wandeling hebben we samen nog even een lekker drankje gedronken in één van de leuke café’s die Zwolle rijk is. Misschien dat dit je inspireert om zelf met je kinderen in jouw stad of dorp op pad te gaan? Ik hoop het!

Lees wat er verder te doen is in Zwolle met kinderen en de tips voor Overijssel

Wonderbaarlijke Stadswandeling
Een kabouter
Wonderbaarlijke Stadswandeling
Een zonnetje gevonden
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.