7x Wereldreis met gezin | Tips voor bestemmingen

17

Deze site ben ik gestart met het idee dat we als gezin een wereldreis willen maken. In deze reisblog deel ik met jullie welke vaak bezochte tijdens een wereldreis we graag willen bezichtigen. Waar zou jouw wereldreis naar toe gaan? Deel het met mij in een comment!

1. Onze wereldreis met het gezin start in Chili

Dit land in Zuid-Amerika heeft een merkwaardige vorm: het is 4000 km lang en nergens breder dan 150 km. Een lang en smal land met een hele afwisselende natuur. Voor mij is een van de belangrijkste redenen dat ik Chili wil bezoeken het Nationaal Park Torres del Paine. Dit park ligt in het zuiden van Chili en ziet er fantastisch uit.

In Chili is een woestijn, er zijn wijngaarden en wat voor mijn dochter belangrijk is: het La Silla-observatorium, een enorme sterrenwacht. Mochten we de kans krijgen, dan zou ik ook naar Paaseiland willen. Dit eiland ligt midden in de Grote Oceaan en is een van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld. Het moet een machtige ervaring zijn om daar te verblijven.

2. Nieuw-Zeeland
Een aantal jaar geleden was ik in Nieuw-Zeeland. Mijn eerste blik op Nieuw-Zeeland was vanuit het vliegtuig. Ik zag een groen, heuvelachtig landschap en op dat moment wist ik: dit land is fantastisch. Ik heb in een maand tijd het land gezien. Met een buskaart ging ik de twee hoofdeilanden over. De dingen die ik zag waren prachtig. Graag kom ik hier met mijn gezin terug. Dan wil ik rustig de tijd nemen voor een aantal hoogtepunten: Abel Tasman, Bay of Islands, Lake Wanaka en dat is pas het begin van al het natuurschoon. Als ik Nieuw-Zeeland zoek in google denk ik alleen maar, wanneer gaan we!!!

3. Roadtrip USA

Amerika, het land van de onbeperkte mogelijkheden. Een aantal jaar geleden bezochten we Florida en Atlanta met onze dochter van toen zeven maanden. Wat zou ik graag met een camper door het land rijden. Welk gebied maakt mij niet zo heel veel uit: New England, Route 66, San Francisco. Het lijkt me allemaal mooi.

4. Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, ik ben verliefd op dit land. De broer van mijn vader woont in de buurt van Kaapstad. Van kleins af aan klonk Kaapstad als iets magisch voor mij. In 2008 heb ik dit land voor het eerst bezocht, daarna heb ik er een half jaar gewoond voor mijn studie. Kaapstad en omgeving is prachtig, de tuinenroute, de natuur. Wat ik op wereldreis graag zou willen is vanaf Kaapstad met de auto naar Namibië rijden. Dit stuk van het land heb ik nog niet gezien en ook ben ik nieuwsgierig naar Namibië.

5. Japan
Japan is het land van de tegenstellingen. Tokyo, de ontzettend drukke hoofdstad met treinen die geen seconde te laat aankomen. Maar ook de enorme rust die je vindt in de parken en de tempeltuinen. Ik ben benieuwd naar de cultuur, natuur en architectuur. De drukte van Tokyo met alle trends, ik ben er benieuwd naar. De rijstvelden, prachtig om te zien. Tempelcomplexen, tuinen, de badcultuur. Bekijk de tips voor Japan met kinderen.

17 Comments
 1. Els zegt

  Mooie landen. Ik ben zelf in de USA geweest en vond het geweldig! Vooral de nationale parken.

 2. jeapiebel zegt

  Al die reis en al die landen, dat lijkt mij zo ontzettend leuk om allemaal te ontdekken en bezoeken. Ik wil ook een keer naar Japan toe. 🙂

 3. Annemarie zegt

  Ik zou ook naar Nieuw-Zeeland gaan (staat toevallig al op de planning voor dit jaar), en als ik dan toch in die hoek van de wereld zit zou ik Australië ook meepakken. Chili wil ik ook graag zien, en Argentinië en Peru. Afrika mag niet ontbreken: ik ben er zelf al geweest, maar wil mijn kinderen ook graag Zuid-Afrika en Namibië laten zien. Hoe lang is die wereldreis? 🙂

 4. Narelle | wegvanhetnoorden.nl zegt

  Mooie lijst! Een roadtrip door de USA is sowieso fantastisch natuurlijk, ik kan alleen maar zeggen: DOEN!

  Onze wereldreis zou bestaan uit: Zuid-Afrika, Japan, Australië, Nieuw Zeeland, Canada, Haiwaii en de rest van de VS. Waar blijft die jackpot? 😉

  1. Karlien zegt

   Yup, veel geld nodig 🙂 Ik wil ook wel een hoofdprijs winnen 😉

 5. Sheila zegt

  Oh ja… NZ! Daar gaan we naar terug. Mijn man gaat nu alleen een opleiding volgen naast zijn werk. Dus we moeten het even uitstellen, omdat we natuurlijk een paar maanden willen. Over 3 jaar ongeveer, uiterlijk 4, gaan we hoe dan ook die kant op voor een maand of 3. Dan moet onze zoon nog niet naar school en kan dat nog.

  Ik heb diverse wereldreizen gemaakt voor langere tijd. Maar de meest recente (6 maanden met manlief) deden we dit rondje:
  – Roadtrip USA (Kort gezegd van Orlando via New Orléans, San Antonio, Santa Fé, Las Vegas, San Francisco naar LA)
  – Cook Eilanden
  – New Zealand (mooiste land ter wereld, zoals je zelf wel weet)
  – Australië (inclusief Tasmanië, daar wilde ik graag terug naar toe)
  – Singapore
  – Maleisië
  – Thailand
  – Laos (we wilden ook terug naar Vietnam en Cambodja, maar deze reis toch niet gedaan)
  – Hong Kong
  – en via huis door naar Londen voor een begrafenis 🙁

  Absoluut een aanrader. Behalve als je nog niet in Azië bent geweest en daar niet bekend bent. Dan zou ik niet zoveel in een half jaar proppen 🙂

  1. Karlien zegt

   Onwijs gaaf (behalve de begrafenis)! Hoe waren de Cook eilanden?

   Heel tof om binnen een aantal jaar voor een tijd naar het buitenland te gaan, goed voornemen 🙂

   1. Sheila zegt

    Ik wilde eigenlijk vanuit LA naar Hawaii, maar de Cook Eilanden waren goedkoper in combi van dit ‘around the world ticket’.

    Laat ik het zo zeggen, de timing was minder. We hadden een half jaar te gaan en hadden net pas een maand Amerika gehad. Op dat moment was ik nog niet helemaal klaar voor een vakantie tijdens het reizen (snap je wat ik daarmee bedoel). Dus na 2 dagen strand, wilde ik weer gaan trekken. Maar ja, daar was het eiland natuurlijk niet groot genoeg voor én er was maar 1 keer per week een vlucht. Dat ik dat wilde, lag dus helemaal niet aan de Cook Eilanden, hoor. Komt meer door de backpacker in me. Ik heb me wel vermaakt met duiken, zwemmen, markten bezoeken, een hike gemaakt en koken in ons hostel. Het is er vooral gezellig. Als je een scooter wil huren (maar je hebt geen motorrijbewijs, ook al heb je wel een auto rijbewijs), moet je wel een rijbewijs halen. Dat betekent een examen afleggen bij het politie bureau. Dat wilde ik doen (want ik had toen mijn motorrijbewijs nog niet), maar goedkoper om mijn man gewoon een rijbewijs te kopen. Hij had namelijk wel zijn motorrijbewijs en zo hoefde hij geen examen af te leggen. Dat zijn dan wel weer grappige dingen 🙂

    Wat ik ook heel bijzonder vond: van de Cook Eilanden naar New Zealand vliegen. Je gaat dan de tijdsgrens over, zeg maar. Dus je bent ineens een dag kwijt. Foetsie… weg. En zo ben ik 31 oktober 2009 verloren :). Goh, die ga ik onthouden. Leuk voor een blogje 🙂

    1. Karlien zegt

     Yup, heel begrijpelijk, op een gegeven moment heb je tijdens het reizen een pauze nodig. Maar tot dat moment moet je eerst uitrazen zodat al je ‘reisenergie’ gebruikt is!
     Dat is inderdaad heel bijzonder, om zo een dag kwijt te raken. Leuk om je ervaringen te lezen en ik wil er graag eens heen!

    2. stephanie zegt

     in 2010 zijn wij naar de cook eilanden geweest. We zijn vanuit het hoofdeiland gevlogen naar Aitutaki. Een mooi groen, maar heel klein eiland. We verbleven er 5 nachten. Veel op het water gezeten, wat echt fantastisch was. We hebben daar een giant clamp gezien, iets wat zo bijzonder was! Een grote schelp met tijgerprint en dat zo in de natuur!!! We zijn daar getrouwd onder een bloementoog en hebben de nacht geslapen onder de sterrenhemel op een zandbank. Mooier en romantischer kan je het niet krijgen.
     Ik zou dus zeker een keer gaan als je natuurlijk in de buurt bent 😉

    3. Karlien zegt

     Woow wat waanzinnig zeg!! Dank voor je tip 😀

 6. Mèlanie zegt

  Hier staat een roadtrip door Amerika ook heel hoog op mijn lijstje. Hoewel Zuid-Afrika mij toch ook echt fantastisch lijkt.

  1. Karlien zegt

   Zuid-Afrika is waanzinnig. En Amerika, een roadtrip lijkt mij gaaf!

 7. Frederique zegt

  Heerlijk he zo wegdromen? Ik zou naar Namibie gaan, en een rondreisje Afrika eraan vastplakken als ik toch bezig ben 😉 En ik wil ook echt echt echt een keer naar Mongolië (plak ik China eraan vast!)

 8. Sas zegt

  Och om heerlijk bij weg te dromen zo te lezen!

 9. Jenny - IkReis.net zegt

  Tijdens mijn eerste reis heb ik me gefocussed op Azië en een beetje Europa.

  Als ik weer zou mogen gaan zou ik voor de zijderoute, veel Indonesië, Oceanië en Patagonië kiezen.

 10. Rowan - sillysis.nl zegt

  Heerlijk!!! Wegdromen. Ik moet wel eerlijk zijn: mijn dromenlijstje wordt alleen maar langer in plaats van korter, haha. Ik zou heel graag naar de volgende plekken willen: Canada, Indonesië (eiland hoppen), Australië, Nieuw Zeeland, Maleisië, verschillende landen in Zuid Amerika, wildlife spotten in Afrika en ik wil heel heel graag het Noorderlicht zien!
  …. Ik denk dat het voorlopig nog wel bij dromen blijft hoor… 🙁

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.