Wandeling: Holysloot

10

Een mooie zondagmiddag, heerlijk weer om een stuk te wandelen. We gaan naar Holysloot en kiezen een wandeling van het Wandelnetwerk. Omdat ik later op de dag een afspraak heb, kiezen we ervoor om een deel van de wandeling te lopen.

IMG_7152

In Holysloot drink je koffie bij het leuke restaurant Het Schoolhuis!

IMG_7154

Holysloot, wandeling om en door het dorp

We parkeren bij de dijk en starten op dat punt de wandeling. We lopen over een boerenlandpad. Dit pad is een aantal maanden per jaar niet toegankelijk vanwege het broedseizoen.
IMG_7156 IMG_7158 IMG_7159
De zon schijnt, de omgeving is fantastisch. Helaas heeft het de dag ervoor heel erg geregend. We hebben gewone schoenen aan en de weg is glad. Even kijken hoever we komen.
IMG_7161 IMG_7164 IMG_7165 IMG_7169
Gladde stukken, bruggetjes, ondergelopen weilanden. Fantastisch, alleen niet zo handig met kleine kinderen. We lopen nog een stukje verder.
IMG_7176
Je loopt letterlijk tussen de schapen, over het erf van een boer.
IMG_7179

Route

Dit soort overgangen zie je vaak tijdens deze route. De route is erg gevarieerd en de uitzichten zijn echt prachtig. We genieten van de zon, we genieten iets minder van het water overal. Wat is Waterland toch een prachtig natuurgebied. Ik ben opgegroeid in deze omgeving en geniet dagelijks van de uitzichten en de natuur. Soms wil ik in Haarlem wonen vanwege de cultuur, duinen en strand. Maar als ik wandel door Waterland weet ik direct weer waarom ik er woon.
IMG_7177 IMG_7180

Einde wandeling

En dan vindt dochter het mooi geweest. Haar sokken zijn nat, ze krijgt het koud en wil naar haar vriendje thuis. Deze wandeling ga ik op een ander moment wel helemaal lopen, de uitzichten zijn zo mooi en de route door weilanden is heel erg leuk en afwisselend!
IMG_7186
Deze paaltjes geven de route door het land aan.
IMG_7188 IMG_7189 IMG_7191 IMG_7192 IMG_7195 IMG_7197

10 Comments
 1. Michelle zegt

  Prachtig zeg! Holysloot, nog nooit van gehoord maar die wandeling lijkt me erg mooi!

  1. Karlien zegt

   Is echt de moeite waard!

 2. Monique | WritingMonique zegt

  Wat een prachtige foto’s! Echt een wandeling door de natuur!

  1. Karlien zegt

   Ja en het mooie is dat je op maar een aantal kilometer afstand bent van het centrum van Amsterdam!

 3. Nesrin zegt

  Prachtige foto’s..Ik ken het wandelnetwerk niet, dit ga ik opzoeken want het klinkt wel heel leuk. Grappig om zo tussen de schaapjes door heen te lopen.

 4. Stéphanie zegt

  Wat leuk om zo over het erf van de boer te wandelen. Moet ook een fantastische plek zijn om dieren te spotten. Jammer dat je slechts een deel hebt kunnen wandelen maar je kunt gelukkig snel terug. Dit lijkt mij zeker een fijne wandeling om eens te maken!

  1. Karlien zegt

   Het is echt een hele mooie wandeling. Mocht je in Amsterdam zijn, huur een fiets en ga hierheen. Zo mooi!

 5. Yvonne zegt

  Mooie wandelroute! Ik zie hier nog geen lammetjes, hoorde net dat ze er al zijn, de eersten… lente in aantocht: fijn!! 🙂

 6. Marleen zegt

  Zo mooi daar! Volgende keer moet je even doorlopen naar het dorpje Holysloot, daar kun je in de oude school koffie drinken, heel leuk! http://www.schoolhuisholysloot.nl/welkom.html

  1. Karlien zegt

   Klopt, dat schoolhuis was de bedoeling. Ben er nog nooit geweest en lijkt me erg leuk. Leuk dat jij het kent!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.