5x Eerste verre reis met kleine kinderen!

2

Als reisblogger en als mama van een dochter die op voor haar 2e verjaardag al drie continenten en meer landen dan menig volwassene had gezien, krijg ik vaak de vraag: “Een verre reis met een baby of peuter, hoe doe je dat?”.

Er zijn veel gave, kindvriendelijke verre bestemmingen. Echter, niet iedere bestemming leent zich direct goed voor een eerste verre reis met baby, dreumes of peuter. Hoe bepaal je waar je naartoe reist? Dit zijn enkele tips!

Op mijn eigen blog gezinopreis.nl vertel ik over onze ervaringen. Speciaal voor Reistipsmetkids.nl deel ik de vijf beste tips.

Eerste verre reis met kleine kinderen

1. Je kind is nooit te jong om te reizen

De ideale leeftijd om te reizen met kinderen? Hoe jonger, hoe beter. Zodra jij zelf voldoende hersteld bent van de bevalling en een beetje vertrouwen hebt gevonden in het moederschap kan je op pad. Wij namen onze dochter voor de eerste keer mee op reis naar Curaçao toen ze 10 weken was. Over een jetlag bij zo’n verre reis hoef je je al helemaal niet druk te maken als je kind toch nog niet doorslaapt. Op deze leeftijd zijn ze ook nog lekker lichtgewicht en slapen ze in het vliegtuig heerlijk in een draagdoek of een bassinet.

Wat mij betreft is de tijd totdat je kind kan lopen één van de makkelijkste periodes om te reizen. Het lastigste is wanneer ze wel kunnen lopen, dit graag constant doen maar niet snappen als dit op bepaalde plekken zoals in een rijdende bus niet kan.

Verre reis-kinderen-baby-blog-tips-informatie-vakantie-reizen-curacao-bali-amerika

2. Kies een kindvriendelijke verre bestemming

Voor je eerste verre reis met een jong kind kan je het beste een veilige en makkelijke bestemming kiezen. Alles met malaria risico is in ieder geval geen goed plan en heb je plannen om de komende maanden weer zwanger te dan kan je landen met zika ook beter vermijden. Helaas betekent dit dat in dit geval Curaçao ook afvalt.

Een ideale reisbestemming met jonge kinderen is Thailand. Het is niet alleen heel mooi maar de bewoners zijn gek op jonge kinderen, de medische voorzieningen zijn uitstekend en je kunt voor relatief weinig geld een mooi hotel krijgen met alles waar je als ouders behoefte aan hebt. Andere verre bestemmingen om aan te denken zijn Bali, de USA of het vaste land van Maleisië.

Verre reis-surfen-baby-peuter-vakantie-blog

3. Pas je reistempo en wensen aan

Eén van de grootste uitdagingen van reizen met kinderen zal zijn dat je moet wennen aan een ander reistempo. Tot laat uit sightseeing, een lange busrit of een hele dag tempels kijken was vroeger vast geen probleem. Nu moet je voldoende rust en voedingsmomenten inbouwen. Hierdoor kan je minder zien en doen dan vroeger.

Dit kan best wat frustratie opleveren en daarom helpt het om hier van bewust te zijn. Bedenk van te voren wat je echt graag wilt. Het is ook helemaal niet verkeerd om af en toe los van elkaar op pad te gaan. Ga zelf lekker duiken maar zorg dat je partner dan de avond vrij heeft. Zo heb je beiden eigen tijd en de dag erop ga je weer fris met het hele gezin op pad.

Verre reis-product-gadget-baby-blog

4. Doe je voordeel met handige producten

Er zijn best veel handige reisproducten op de markt die het reizen met een baby en met jonge kinderen een stuk makkelijker maken. Dan bedoelen we niet de tablet of het tuigje wat je ouders je misschien zelf vroeger nog aandeden, maar handige lichtgewicht producten.

Wij zweren bijvoorbeeld bij een Deryan travelcot, een handig lichtgewicht tentje dat zorgt dan je kind een vaste slaapplek heeft, veilig is voor de muggen en dat je geld bespaart Je kan namelijk gewoon een tweepersoonskamer boeken. Zie je op tegen het vliegen met een baby of peuter? Kijk dan eens naar de Airtraveller of het MonkeyGo stoeltje en zo zijn er nog meer handige reis hulpmiddelen die je misschien niet eens kent maar je reis wel een stuk comfortabeler maken.

5. Altijd blijven lachen

Soms is reizen met jonge kinderen gewoon niet leuk. Zoals wanneer je baby midden tussen een lange busrit een spuitluier krijgt bij jou op schoot (waar gebeurd). Of als je gewoon wil slapen maar de kleine er net als thuis echt geen zin in heeft. Het helpt om een beetje humor te hebben. Bedenk je ook dat als het na 2 dagen enorm tegenval je altijd nog een luxe hotel met babysit service kan boeken aan een mooi wit strand.

Verder lezen? Dit gezin deelt hun ervaring met de eerste lange reis met kleine kids!

2 Comments
  1. Marlies zegt

    Goede tips geef je. Toen ik op reis was zag ik wel eens ouders met jonge kinderen. Ik had er wel bewondering voor, met zo’n kleintje naar een ver land.

    1. Karlien zegt

      Dank je! Het is erg leuk om met een kleintje onderweg te zijn. Maar inderdaad, net wat meer uitdaging dan wanneer je zonder kids reist! Wel gaat er een hele wereld voor je open en je ervaart een land zoveel intenser

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.