10x Uitjes met kleuters (Leuke tips!)

0

Wat zijn leuke uitjes met kleuters in Nederland? Wij zijn geregeld op pad geweest met onze kleuters en delen enkele leuke tips.

Hieronder delen we een aantal tips voor uitjes met jonge kinderen, en met name kinderen tussen de 4 en 6 jaar. De lijst met uitstappen met kleuters in België, lees je in het artikel over de leukste uitstappen in België.

Heb jij leuke ideeën voor een uitstap met jonge kinderen, deel ze dan in de reacties met ons. Lees ook de andere tips voor wat te doen met kids!

Ideeën voor uitjes met kleuters

Kinderboekenmuseum in Den Haag

Een van de leukere musea voor kinderen en ook voor jonge kids: het Kinderboekenmuseum. Interactief, met heel veel afwisseling. Er zijn twee delen: een voor peuters en kleuters en een voor wat oudere kinderen, vanaf groep 3. Zeker eens naartoe gaan!

Let op: onlangs was er in het nieuws dat het Kindermuseum in Den Haag gaat sluiten en dan terugkomt op een nieuwe locatie in Utrecht!

Sprookjeswonderland

Een van de tofste themaparken voor jonge kinderen in Nederland is Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Dit park is kleinschalig, en de toegangsprijs is te overzien. Er zijn een aantal wat kleinere attracties, het thema is uiteraard sprookjes en er is een speeltuin.

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is een mooie dierentuin en deze ligt redelijk centraal in Nederland. Het is een van de meest kindvriendelijke dierentuinen van ons land. De presentaties, de ontmoetingen met dierenverzorgers, de avontuurlijke paadjes en diverse horeracazaken maken het tot een heerlijk dagje uit.

Andere gave dierentuinen met veel afwisseling zijn Beekse Bergen, Gaia Zoo en Wildlands.

Kasteel De Haar

Blogger Nicole is gek op het bezoeken van kastelen. Een van de mooiste kastelen van ons land is volgens haar Kasteel De Haar. Wat het zo leuk maakt is de combinatie van het kasteel, dat van binnen en buiten schitterend mooi is, en het grote landgoed. Op het landgoed is er een hertenkamp en een doolhof. Daarnaast zijn er 3 speurtochten, ook door het kasteel.

Nijntje Museum

Een van de musea in Nederland dat echt ingericht is op jonge kinderen, op uitjes met kleuters, is het Nijntje Museum. Dit museum vind je in Utrecht, de geboortestad van Nijntje.

Het museum is opgebouwd in tien thema’s. Zo is er het huis van nijntje, de dokter, de dierentuin, en dergelijke. Bij elk thema kunnen de kinderen met de voorwerpen spelen, zich verkleden of spelletjes doen. De kinderboeken over Nijntje zijn echt tot leven gekomen in dit museum. Enorme aanrader dus voor jonge kinderen!

uitjes met kleuters
Verkeerstuin Plaswijckpark

Plaswijckpark

Het Plaswijckpark in Rotterdam is een overzichtelijk speelpark voor kinderen. Dit park bestaat uit een aantal gedeeltes: Speelwijck, Wandelwijck en Dierenwijck. Het leuke van Plaswijckpark is de combinatie tussen wandelen, dieren kijken en spelen. Alles komt aan bod en dat maakt dit een afwisselend uitje met kleuters. Je bent hier zo een dag zoet.

Linnaeushof

Een andere toffe plek voor uitjes met kleuters is Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa. Hier heb je enorm veel speeltuinen: zowel binnen als buiten. In de zomermaanden is het watergedeelte geopend. Leuk is dat er gedacht is aan jonge en oudere kinderen.

Spoorwegmuseum Utrecht

Een mooi museum om heen te gaan met jongere kinderen is het Spoorwegmuseum in Utrecht. Door het museum heen kun je materieel, schaalmodellen en kunst bewonderen. Het Spoorwegmuseum heeft ook een paar attracties voor kinderen. Zo rijdt er een intercity treintje waar je een rondje in kunt rijden. Het museum heeft zowel een overdekt gedeelte als een openluchtgedeelte.

spoorwegmuseum met kind

Schateiland in Zeumeren

Schateiland Zeumeren is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland. Dit is een van de leuke uitjes met kleuters omdat er zoveel te doen is. Bij de ingang zie je het grote schip met daaronder de kapiteinshut. Dit is het educatieve stuk en daar leren de kinderen het een en ander over het piratenleven. Tegenover het schip, naast de ingang, staan de vissershut, de peuterspeelhoek en het zeemansgevecht. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten te doen, waaronder schatgraven.

Schateiland

Berkenhof Tropical Zoo

In Zeeland naar de jungle, dat kan in Kwadedamme. De vlindertuin van de Berkenhof Tropical Zoo is waanzinnig, zeker als je in het vlinderseizoen gaat. En de grote speeltuin Kids jungle zorgt voor extra pret voor de kinderen. Ook leuk is de Dino expo met grote dinosaurussen en informatie over het prehistorische tijdperk.

Uitjes met kleuters | Extra tips

#1 Wij waren met kleuters in de Efteling: niet goedkoop, wel heel erg leuk.
#2 Museum Voorlinden is een tof kunstmuseum dat echt de moeite waard is, ook met jongere kinderen. #3 Het gebied er omheen, met duinen, kan je wandelend ontdekken. Voor Noord-Holland schreven we een aantal tips voor duinwandelingen met kids.
#4 Waar ik graag heen wil is het dierenpark Almere Jungle. En lees ook de andere tips voor Almere.

Gratis of goedkope uitjes met kleuter

  • Ga naar een leuk zwembad met apart kleuterbad.
  • Bezoek een kinderboerderij, vaak is dit gratis.
  • Of ga naar een binnenspeeltuin, voor jonge kinderen is het toegangstarief lager op sommige tijden.
  • Mijn zoon vond een bezoek aan het tuincentrum erg leuk, daar kon hij een aantal dieren zien.
  • In bibliotheken zijn vaak kinderhoeken en er zijn voorleesuurtjes.
  • Ga naar een kindvriendelijk restaurant, met een speeltuin of kinderhoek.

Dat waren ze, onze tips voor uitjes met kleuters. Dit zijn tips voor verre bestemmingen met kleuters

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.