Tips voor goedkoop eten op Curacao

0

Toen wij op Curacao waren viel het ons op dat het leven niet echt goedkoop is op het eiland. De prijzen voor eten en drinken zijn vergelijkbaar met het prijspeil in Nederland en België. Na drie weken vakantie op het eiland deel ik mijn tips voor goedkoop eten op Curacao.

Er zijn, minimaal, twee manieren waarop je geld kan besparen op eten en drinken. Goedkoop eten op Curacao kan je doen door voordelig boodschappen in te slaan. De andere manier is om naar goedkopere restaurants te gaan. Ik deel voor allebei de manieren mijn tips.

Goedkoop eten op Curacao: restaurants

Er zijn heel veel restaurants op Curacao. Wij vonden er een aantal waar je voor een goede prijs kan eten. Sowieso zijn er een aantal manieren om geld te besparen op het uiteten gaan. Wij reizen met kleine kinderen en wij bestellen voor hun nooit een hoofdgerecht. Meestal een bordje patat of een kom soep. Ze eten van ons mee en als ze echt honger hebben, dan bestellen we een extra portie. Op die manier geef je geen geld uit aan een gerecht dat niet wordt opgegeten. Een nagerecht bestel ik bijna nooit in een restaurant, uitzondering is als er iets op de kaart staat dat ik erg lekker vind. Liever koop ik een ijsje bij een ijssalon of ik haal een bak ijs in de supermarkt.

Restaurants waar wij voordelig hebben gegeten op Curacao zijn: Zest, Sol Food (hier wel een toetje!!), Pop’s Place, Plasa Bieu en Seaside Terrace. Grenzeloos reizen vult deze lijst aan met deze restaurants.

Goedkoop eten op Curacao: boodschappen

Wij huurden een huis (met zwembad). Hierdoor konden we zelf koken en hoefden we niet steeds buiten de deur te eten. Op Curacao zijn een aantal grote supermarkten en heel veel kleine winkels. De ene winkel is de ander niet. Albert Heijn is ontzettend duur, Centrum Supermarkt was goed betaalbaar. Ook merkte ik dat je in de ene kleine winkel kip voor een redelijke prijs koopt en in de andere kleine winkel is een ander product vrij goedkoop.

Meer bespaartips voor Curacao? Lees de kostenindicatie, goedkope reistips en tips voor een goedkope vakantie op het eiland!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.