Getest: Tentoonstelling Fabeltjesland met kind

0

Vijftig jaar Fabeltjeskrant vraagt om een tentoonstelling! Deze is onlangs geopend in Rotterdam. Blogger Jolanda ging erheen en deelt hoe leuk de tentoonstelling Fabeltjesland met kind is.

Mijnheer de Uil, Truus de Mier, Ed en Willem Bever, juffrouw Ooievaar en Bor de Wolf zijn een aantal van de dieren uit het grote dierenbos. De Fabeltjeskrant is de meest bekeken en de meest gewaardeerde kinderserie van de Nederlandse televisie. Vanaf 1968 zaten één tot twee miljoen kinderen dagelijks aan de televisie gekluisterd!

tentoonstelling Fabeltjesland met kind

Ons bezoek aan tentoonstelling Fabeltjesland met kind

Op 29 September werd in Rotterdam de tentoonstelling geopend, vijftig jaar nadat de eerste kindershow uitgezonden werd. Samen met Lucas mijn zoontje van 2 jaar bracht ik een bezoek aan de tentoonstelling.

Voor jong en oud valt er iets te beleven. Terwijl ik de bordjes lees bij de vitrines, kruipt Lucas door de tunnel waar Momfer de mol woont. Daarna gaan we samen door het enge bos. Bij de ingang van het donkere bos liggen lampjes, spannend maar toch ook een klein beetje eng! We lopen tussen de bomen door waar je de uil hoort roepen en de wolven huilen.

tentoonstelling Fabeltjesland met kind

Bij de kassa kan je om een zakje vilt kopen. In de werkplaats van Ed & Willem Bever kunnen kinderen van het vilt hun eigen fabeldier namaken, ook staan er potloden en ligt er tekenpapier.

In de tentoonstelling zie je veel figuren en decors uit de kinderserie. Ook zijn er merchandise artikelen die er de afgelopen jaren verkocht zijn rondom de serie. De echte poppen hebben een eigen hoek gekregen en kan je via een touchscreen informatie krijgen over de personages.

Onder het genot van een drankje en een liedje uit de jukebox nemen we plaats in het praathuis. Deze is nagemaakt vanuit de serie.

Praktische info
De tentoonstelling was te zien t/m zondag 2 december 2018 in Rotterdam.
Lees wat je verder doet in Rotterdam met kinderen

tentoonstelling Fabeltjesland met kind
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.