Dit is er te doen in Willemstad, Curacao

0

Curacao is meer dan zon, zee en strand. Er is bijvoorbeeld veel mooie natuur. In deze reisblog ga ik in op wat te doen in Willemstad. Willemstad, de hoofdstad van Curacao, is namelijk echt een bezoek waard. Er is van alles te doen en te zien.

Lees ook: alle tips over Curacao met kinderen!

Heb jij tips over Willemstad, laat het weten in de reacties!

museum-curacao-willemstad

Doen in Willemstad

1. Winkelen
Veel toeristen willen tijdens hun vakantie winkelen (mijn man niet, dus daarom houd ik het op veel). In Willemstad zijn er een aantal opties. Zeker te bezoeken is de drijvende markt: hier koop je groente en fruit. De kraampjes zijn boten, vandaar de term drijvende markt. Leuk ook om de markt van de zijkant, op de brug, te bekijken. Zo zie je ook hoe de aanvoer van producten gaat.

Ook een mooie plek om te winkelen is het winkelcentrum Riffort, dat erachter overloopt in winkelcentrum Renaissance. Daarnaast kan je ook naar Zuikertuin Mall, hier zit zelfs een Jamin. In Punda vind je in de Breedestraat veel winkels.

Te doen in Willemstad: 2. Gekleurde huizen Handelskade

Curacao staat bekend om de gekleurde huizen aan de Handelskade. Aan de overkant zit je bij restaurant De Gouverneur en vanaf daar heb je het beste uitzicht op deze huizen.

Lees ook: alle tips over Curacao met kinderen!

IMG_6695 - kopie

Te doen in Willemstad: 3. Museum

Absoluut een bezoek waard is museum Kura Hulanda, dat ingaat op de geschiedenis van Curacao en de slavernij. Indrukwekkend! Andere aanraders zijn het Fort Kerk Museum en het Joods Cultureel Historisch museum.

4. Dushi Walks Curacao
Ontzettend leuk om te doen in Willemstad is wandelen met Dushi Walks Curacao. Robert is je gids en hij brengt je naar plekken waar je anders niet zou komen op Curacao. Hij heeft veel te vertellen, neem je fototoestel mee!

5. Dierentuin
Toen wij er waren was de dierentuin in verbouwing, wel was er het één en ander aan dieren te zien en de grote speeltuin was open. De toegang is gratis, dus sowieso leuk om er even heen te gaan.

IMG_5117

6. Baby Park Tutu
Baby Park Tutu is een grote speeltuin in Willemstad en de toegang is gratis. Deze speeltuin is altijd open, heel kleurrijk en echt een aanrader. Wij hingen in schommelstoelen terwijl de kinderen uren aan het spelen waren.

Baby Park Tutu-foto

7. Restaurants

En natuurlijk, op Curacao en in Willemstad zijn heel veel leuke restaurants. In de riffort Mall hebben wij heerlijke koffie gedronken bij het DE café. Daarnaast zit een ijssalon met goed ijs.

Wil je heel local eten? Ga naar Plaza Bieu, waar je aan lange tafels eet samen met de locals voor een heel acceptabel bedrag. Daarvoor staat een kraampje waar je heerlijke verse smoothies haalt. Als je het zonder toegevoegd suiker wilt moet je dit even aangeven. Een goed visrestaurant is Perla Del Mar.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.