Speulderbos met kinderen | Weekendje weg op de Veluwe

0

Overnachten in een hotel aan de rand van een prachtig bos midden op de schitterende Veluwe, dat kan bij Bilderberg hotel ’t Speulderbos met kinderen. Je kunt er wandelen in het bos, zwemmen in het binnenbad en in de avond lekker eten in het restaurant. Een weekendje eruit met het gezin? Wij laten weten hoe leuk Bilderberg ’t Speulderbos met kinderen is daarvoor.

Dat klinkt als het perfecte hotel voor een weekendje weg in Gelderland, maar hoe kindvriendelijk is dit hotel van de Bilderberg groep? Wij zijn het gaan testen.

Hotel Speulderbos

Bilderberg hotel ’t Speulderbos met kinderen

Bilderberg hotel ’t Speulderbos ligt in Garderen op de Veluwe, direct aan het mooie bos waar het hotel naar vernoemd is. En dat bos gaan wij kort na aankomst ook verkennen, en wel samen met de boswachter! Het is een wandeling die iedere zaterdag aangeboden wordt door het hotel.

Maar eerst brengen we even de bagage naar onze kamer. We logeren in een familiekamer, een grote en sfeervolle kamer blijkt als we binnen stappen. En ook fijn: we hebben een bad. De slaapbank is al helemaal opgemaakt voor junior. We besluiten deze toch weer in te klappen, zodat we de grote ruimte van de kamer ook echt goed kunnen benutten. Dan trekken we onze wandelschoenen aan en gaan we op pad.

de speelkamer in 't Speulderbos1
Speelkamer

Wandeling met de boswachter

Als we klokslag half vier de lobby inlopen staat hij al op ons te wachten: boswachter Cor. Via de achteruitgang verlaten we het hotel en stappen we zo het Speulderbos in.

Het bos van de dansende bomen en waarom het zo genoemd wordt zien we al snel: de meeste bomen hebben een grillige vorm en lijken te dansen. Zeker in de ochtendnevel schijn je sterk dit gevoel te krijgen.

Terwijl junior gelijk enthousiast in de grond gaat wroeten met een stok neemt de vriendelijke Cor ons mee door het bos en vertelt over het ontstaan, hoe men in de vorige eeuw nog zo over een zandvlakte kon kijken tot aan de kust bij Harderwijk. Het is lastig voor te stellen nu we midden in dit indrukwekkende bos staan.

Want een indrukwekkend bos is het inmiddels, er woont hier veel wild. Er leven edelherten, reeën, everzwijnen en zelfs dassen. Van die everzwijnen zijn de wroet sporen overal goed terug te vinden. Cor heeft in zijn rugzak nog een verrassing voor ons, de pootjes van diezelfde everzwijnen en herten. Die mogen we even vasthouden, dichterbij het wild komen we vandaag helaas niet.

Maar dat maakt de wandeling niet minder interessant, het is gaaf om met zo’n enthousiaste natuurliefhebber door de bossen te struinen, we zien zoveel meer dan als we alleen op pad waren gegaan. Na ruim anderhalf uur wandelen we het bos weer uit, met een hoofd vol informatie en zakken vol dennenappels en beukennootjes.

op stap met de boswachter in het Speulderbos
Op stap met de boswachter

Speurtocht

Terug in het hotel gaan we met de speurtocht voor kinderen op ontdekking door het hotel op zoek naar verborgen letters. De speelkamer voor de kinderen hadden we al gespot, maar dat er ook buiten een kleine speeltuin is, ontdekken we nu.

Als we alle letters gevonden hebben rent zoonlief terug naar de receptie, want er is hem bij de juiste oplossing een cadeau beloofd.

familiekamer in hotel Speulderbos
Familiekamer

Zwembad

En dan is het tijd om even de wandelspieren te ontspannen, slechts een trap af en we stappen zo het kleine maar fijne zwembad in. Er is bijna niemand dus we kunnen heerlijk spelen en natuurlijk maken we om beurten ook even gebruik van de sauna.

kinderbuffet
Kinderbuffet

Restaurant

Helemaal ontspannen komen we die avond in het restaurant aan. Bij de incheck is er al een tafel voor ons gereserveerd dus we worden verwacht.

De bijzonder hartelijke bediening legt ons uit dat we voor het Bilderberg arrangement gebruik mogen maken van de food court. Een buffet waar ter plaatse vlees en vis voor de gasten gegrild worden.

Voor de kinderen is er een speciaal kinderbuffet, laag zodat zelfs de kleinsten er zelf bij kunnen en natuurlijk gevuld met kinderfavorieten. Robin kiest gelijk de hamburger, die mag hij helemaal zelf samen stellen.

Ben je geen liefhebber van buffetten, dan kun je terecht in de bistro waar je zelf van de bistro kaart kunt bestellen.

Restaurant
Restaurant

Uitgerust wakker worden

De volgende ochtend worden we wakker van het geluid van fluitende vogels. Dat is altijd fijn als je midden in de natuur slaapt. We hebben heerlijk geslapen in het grote fijne bed, maar het vooruitzicht op een uitgebreid Bilderberg ontbijt lokt.

Vanaf ons tafeltje bij het raam kijken we zo op een gigantische boom. Hierin maakt een familie koolmezen gretig gebruik van al het voer dat hier hangt. Een prima uitzicht terwijl we van ons ontbijt genieten.

Nog een keer zwemmen

Voor we dit fijne hotel alweer gaan verlaten spelen vader en zoon nog even een potje tafelvoetbal. Ondertussen vraag ik bij de receptie na of we iets later uit mogen checken. En ja hoor, dat is geen probleem. Fijn, dan kunnen we nog een keertje zwemmen voor we de koffer weer in gaan pakken.

Ons verblijf in Bilderberg hotel ’t Speulderbos met kinderen

Wij hebben genoten van ons verblijf aan de rand van het Speulderbos! Het hotel is bijzonder kindvriendelijk. Van het speciale kinderbuffet tot het fijne zwembad; er is genoeg te doen voor de hele familie.

Maar het zijn niet alleen de faciliteiten, het is ook de prettige sfeer in het hotel en de hartelijke wijze waarop het personeel alle gasten het gevoel geeft bijzonder welkom te zijn. En dat je vanaf het hotel zo een van de mooiste bossen van Nederland in wandelt is natuurlijk een mooie bonus.

Goed om te weten: Voor kinderen tot en met 11 jaar is overnachting en ontbijt gratis.

Omgeving Speulderbos met kinderen

Er bijzonder veel te doen voor gezinnen met kinderen in de omgeving van Garderen, het wordt nog moeilijk kiezen:

  • Zandsculpturenfestijn: hier kan je van half april tot eind oktober kun je de schitterende zandsculpturen bewonderen in Garderen. Dat ligt op maar een paar minuten van het hotel.
  • Bij Klimbos Garderen kun je al klimmend het bos verkennen.
  • Pretpark Julianatoren in Apeldoorn. Niet ver van Garderen vind je dit leuke kinderpretpark.
  • Of ga naar de Apenheul, ook om aapjes te kijken ga je naar Apeldoorn.
  • De mooie stad Zutphen verkennen.
  • Paleis het Loo waar regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd worden. Het paleis ligt op nog geen 20 minuten rijden van het hotel.
  • Dolfinarium Harderwijk, van de Veluwe naar de zee; je bent er zo.

Wij zijn na ons nachtje in Bilderberg hotel ’t Speulderbos met kinderen naar de Hoge Veluwe gegaan. Hier hebben we het Nationale Park verkend met de Nature Game op de iPad.

de dansende bomen
De dansende bomen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.