Rondreis Amerika met baby – ervaring

3

Sheila en haar man Dennis zijn gek op backpacken en reizen. Met hun zoon, toen een baby van negen maanden, maakten zij een roadtrip van een maand door Amerika. Sheila deelt hun ervaringen en tips voor een rondreis Amerika met baby.

Om te beginnen had ik weer eens zin om Walt Disney World en Universal Studios te bezoeken. Het leek me juist ideaal om daarheen te gaan nu onze zoon nog zo klein was. Qua kosten is dat dan nog prettig (je betaalt amper voor het vliegticket van een baby) én we konden zo erg flexibel zijn. We konden dus gewoon zelf nog in alle achtbanen. Daarnaast woont een goede vriend in Las Vegas.

Wel naar Amerika maar dit niet zelf regelen? De 21-daagse familiereis Nationale parken en steden komt onder meer langs San Francisco, Las Vegas en Los Angeles. Daarnaast bezoeken jullie ook mooie Nationale parken!

Daarom gingen wij op een rondreis Amerika met baby

We hebben in Orlando afgesproken met deze vriend en we hebben samen een week lang de pretparken bezocht. Daar was over nagedacht, want zo hadden we altijd iemand die bij de baby bleef en je hoefde niet alleen ergens in. We konden elkaar makkelijk aflossen en zo toch nog de Disney beleving krijgen als vanouds. Na die week zijn we op een roadtrip gegaan van drie weken. We hebben tijdens onze rondreis Amerika met baby in totaal zes staten bezocht! Gemiddeld bleven we twee nachten op één plek.

Voorbereiden rondreis Amerika met baby

Veel voorbereiden doen we nooit als we reizen en nu met een baby ook niet. We kochten wel van tevoren onze Disney tickets, regelden de auto en boekten een Disney hotel. Vanaf het moment dat we Orlando verliezen was alles spontaan, dat vinden we juist prettig. Dan hoef je nergens rekening mee te houden en kan je per dag bekijken hoe iets bevalt en is er ruimte voor spontaniteit en avontuur.

Lees ook: tips voor reizen met een baby

Onze reisroute door Amerika

We zijn al vaker in Amerika geweest en meestal was dat aan de andere kant van Amerika (met name Utah en New Mexico zijn favoriet bij ons). We kozen wel bewust voor het zuiden van Amerika. Dit was omdat je in Amerika lang onderweg bent met de auto en we wilden dat er in ieder geval elke 5 uur een interessante plek zou zijn om te bezoeken. Dit was meer uit voorzorg: wat als het echt niet zou gaan. En ook omdat we niet wilden dat we elke dag ritten zouden maken van 10 uur met een baby. Dus we hadden wel nagedacht over het gebied, maar vervolgens helemaal niets vastgelegd. Onderweg bepaalden we dan wel waar we specifiek heen wilden en hoe lang we er zouden blijven.

Amerika met een baby

Accommodaties regelden we niet vooraf. Je hebt overal motels, dus je kan langs elke snelweg wel wat vinden op elk uur van de dag. Wel maakten we ook gebruik van couchsurfen. Dat betekent dat je gratis kunt overnachten bij mensen thuis. Dit regelden we onderweg en het is ons vier keer gelukt tijdens deze reis. Eén keer ook bij een gezin met kleine kinderen, wat weer geweldig is voor onze zoon.

Het roadtrippen met onze baby in Amerika beviel uitstekend! Onze zoon heeft het reizen in zijn bloed. Dat merkten we ook toen we later gingen backpacken in Thailand met hem. Hij is ontzettend flexibel, kan overal slapen en raakt niet gestrest van de vele impulsen die hij op dag basis ontvangt. Want er gebeurt natuurlijk veel tijdens zo’n reis. Hij maakt erg gemakkelijk contact, is altijd vrolijk en past zich erg goed aan. Hij voelt zich heel snel op zijn gemak. Zo konden mijn man en ik makkelijk een attractie in met zijn tweeën, terwijl onze vriend (die hij nooit eerder had ontmoet) dan bij hem bleef.  Maar ook door zijn gemakkelijke karakter was het makkelijk voor onze vriend om samen met ons te reizen. Zelf heeft hij geen kinderen en we sliepen met z’n allen telkens op één kamer. Maar hij vond het ook verrassend gemakkelijk en vanzelfsprekend gaan.

Onze zoon was onze basis voor de reis. Als hij meer rust nodig had, bleven we ergens langer, bijvoorbeeld. Maar we konden gewoon in grote lijnen ons reis tempo aanhouden zoals we gewend waren. Zijn dutjes overdag deed hij vaak in de buggy en we zorgden er wel altijd voor dat we altijd op tijd bij een motel of couchsurf adres waren gearriveerd, zodat hij op tijd in bed lag. Het ging dus erg gemakkelijk, vlot en goed.

De hoogtepunten van een rondreis Amerika met baby

Omdat alles zo gemakkelijk ging, was de hele reis eigenlijk één groot hoogtepunt. Dus het zijn meer reis hoogtepunten die mij bij zijn gebleven. Het feit dat onze Amerikaanse vriend voor het eerst onze zoon ontmoette bijvoorbeeld. Maar ook weer terug zijn in de Wizarding World of Harry Potter in Universal Studios, het geboortehuis van Martin Luther King bezoeken en panda’s zien in de dierentuin van Memphis. Extra speciaal was het dat het onze eerste echte reis was als gezin.

Al met al was het een fantastische ervaring onze rondreis Amerika met baby. We kijken nu al uit naar onze reis door Nieuw-Zeeland als gezin in 2018!

Lees ook: met een camper reizen door West-Amerika met kind

3 Comments
  1. Jeanine zegt

    Wat leuk om te lezen! Ik ben zelf nog nooit in Amerika geweest dus kan er niet over meepraten maar erg waardevolle tips. Zo fijn dat er zoiets als couchsurfen bestaat.

  2. jeapiebel zegt

    Dat door de mooie reis heen jullie rekening houden met jullie zoon vind ik erg geweldig. Zie je maar hoe flexibel een ouder kan zijn. 😉 Wat onzettend fij dat de hele reis eigenlijk één groot hoogtepunt was als een gezin.

  3. Irene zegt

    Wat een bijzonder interview! Ik ben zelf ook nog niet eerder in Amerika geweest, maar het ziet eruit als een prachtige vakantie!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.