Ripley’s met kinderen | Bijzonder in Amsterdam

0

Ripley’s, believe it or not. Ook wel bekend als de raarste attractie van Amsterdam. Anouk ging erheen met haar zoon en deelt hoe leuk Ripley’s met kinderen is om te bezoeken.

Dit Odditorium op de Dam is onderdeel van een serie van musea door de hele wereld. Ripley is een Amerikaanse cartoonist die aan het begin van 1900 begon met cartoons maken. Later is hij allerlei rariteiten gaan verzamelen. Dit liet hij onder andere in een tv-show zien. Het museum in Amsterdam is gevestigd naast het monument op de Dam en bestaat uit vier verdiepingen. (tickets koop je hier online)

Bezoek aan Ripley’s met kinderen

De eerste drie verdiepingen staan vol met de gekste dingen. De langste man ter wereld, de dikste man, een kalfje met 2 koppen, een man met 4 ogen, lachspiegels, een koets gemaakt van maïzena en de Notre-Dame gemaakt van luciferstokjes. Om maar wat te noemen, want er staat nog veel meer.

Ripley's

Daarnaast staan er ook wel wat griezelige dingen: gekrompen hoofden bijvoorbeeld en een gang vol martelwerktuigen. De gang waar wij doorheen liepen is de ‘light-versie’. Bij de aanduiding staat dat deze gang meer geschikt is voor kinderen dan de andere keus op deze t-splitsing. Mijn zoon van 8 jaar vond deze kindergang al veel te eng: hij rende er met een vaart doorheen, op naar de volgende verdieping! Leuk aan Ripley’s is dat het niet enkel zien is, er is ook veel interactief. Daardoor is het voor kinderen ook erg leuk.

De bovenste verdieping met restaurant is een relaxte beloning na alle rare zaken die we gezien hebben.

Ripley's

Onze indrukken van dit museum

Het is een grappig museum, anders dan anders. Voor mijn zoon was dit bezoek het hoogtepunt van de dag, terwijl we daarvoor toch ook al hele toffe dingen deden. Het was in Ripley’s wel behoorlijk druk, vooral op de eerste verdieping waren veel bezoekers. Ik raad daarom aan om op een ander moment langs te gaan dan op zaterdagmiddag. Het is wel echt een bezoek waard. (tickets kopen)

Lees ook de tips voor kindvriendelijke musea in Amsterdam

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.