Café de Ceuvel met kids in Amsterdam Noord

0

Café de Ceuvel blijkt om de hoek van ons werk te liggen. Als we erheen rijden komen we in een apart straatje aan. Mijn collega merkt op dat hij niet weet of dit zo’n goed idee is. Ik geef aan dat dit een fantastisch idee is. We zijn onderweg naar Café de Ceuvel. Aan het eind van de straat vol garages begint het terrein. Je staat gelijk in een andere wereld. Hoe leuk deze wereld is, zal ik hieronder aangeven.

Café de Ceuvel

Op de website lees ik deze informatie: “In ons gezellige paviljoen, in de hangmat op de veranda en op ons scheepshellingterras gelijk aan het water kun je genieten van heerlijk eten, drinken en muziek.” Ze willen zo zelfvoorzienend zijn als maar kan. Ze willen bijvoorbeeld van het keukenafval biogas maken om op te koken. Ook bouwen ze een kas op het dak, hoe gaaf! Ze zijn constant aan het ontdekken, onderzoeken en experimenten om

Terrein

Het terrein ziet eruit zoals het wordt omschreven op de website: overal vind je van alles, een ware ontdekkingstocht en dat in Amsterdam Noord. Het terrein van Café de Ceuvel is een voormalige scheepswerf die in het afgelopen jaar is getransformeerd tot een zelfvoorzienend kantorenpark, waarbij oude woonboten op het land zijn getild en zijn uitgerust met duurzame technieken.

Je vindt boten die tot zitjes zijn gepromoveerd, overal drijven delen van het terras en in het café heb je ook nog allerlei zitplaatsen. Buiten staan twee pizzaovens. Deze gaan aan als er genoeg mensen aanwezig zijn en als het niet regent. Wat een bijzonder fantastische plek is dit!

Menu

Een vriendelijke medewerker komt ons vertellen dat we hartstikke welkom zijn maar dat ze wel bezig zijn met een verbouwing. Als je dit leest is de verbouwing alweer achter de rug, want het geheel duurde een middag. Als ik vertel dat we hier eigenlijk voor overleg koffie komen drinken, maar dat ik nu ook geïnteresseerd ben om een artikel over deze bijzondere plek te schrijven, krijg ik heel wat informatie over het café te horen. 

Dit terrein is door de gemeente beschikbaar gesteld voor een periode van tien jaar. Ze zijn inmiddels een jaar bezig en de komende negen jaar zullen ze in ontwikkeling blijven. Komende winter willen ze bijvoorbeeld een chique driegangendiner op de kaart zetten. De drijvende tuin mogen we gewoon betreden. Genieten hier.

Doel

Het doel wat ze zich hebben gesteld is om te gaan koken op voedselresten die gisteren zijn weggegooid. Om dit doel te bereiken gaan ze een Biogasboot bouwen, waarvoor een crowdfunding is gestart.

Als je deelneemt aan de crowdfunding krijg je hetzelfde bedrag plus 10% rente om in het Restaurant te besteden. Daarnaast wordt er op het dak een kas gebouwd waarin een ecosysteem gaat worden nagebootst, inclusief een heleboel water. Een van de drijvende onderdelen is het drijvende tuintje. Hier staan een aantal fruitbomen. Onlangs waren er bieten gegroeid waarvan smoothies gemaakt zijn.

Kindvriendelijke hotspot

Later op de dag ontvang ik van het café een email. Ze geven aan dat ze foto’s beschikbaar hebben voor mijn verhaal en dat ze mijn overige vragen graag beantwoorden. Deze mail is in lijn met hoe we de medewerkers meemaken: vriendelijk, enthousiast en bereid om al je vragen te beantwoorden. Ik stuur een email terug en vraag of er veel ouders komen met kleine kinderen.

Dit café ligt aan het water en er drijft van alles. Vooral mijn jongste is een wegloper en achter hem moet je altijd aan. Ze geeft aan dat er veel ouders met jonge kinderen langskomen. Natuurlijk moet je je kinderen in de gaten houden maar er is nog nooit wat gebeurd. Mijn kinderen gaan binnenkort mee om hier pizza te eten en het terrein te ontdekken. Voor kinderen is overigens een kinderstoel en speelgoed aanwezig. Toen wij er zaten kwam er een klein meisje binnen waarvoor de koffer met speelgoed werd gehaald.

Suppen

Het leukste detail vind ik de surfplanken die bij het café liggen. Deze mag je gebruiken, je kan dus (gratis) een stukje gaan suppen als je de behoefte voelt. Want hier geldt echt: niets moet, (bijna) alles mag. Fantastische plek!

Kijk voor openingstijden op de website. Deze plek is ook per boot te bereiken.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

Vergelijkbare artikelen!
Lees de tips voor Amsterdam-Noord met kinderen
Koffie in Amsterdam Noord bij Fashion & Tea
De kinderspeurtocht in de Jordaan
Hip aan het IJ bij Pllek
Koffie met een prachtig uitzicht bij café Blue Amsterdam
Nog meer Amsterdam Noord: genieten bij Noorderlicht

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.