Recensie: Die Klosterküche op Curaçao

0

Op een van de dagen dat we op Curacao waren vond ik bij toeval een folder over die Klosterküche. Pannenkoeken eten in een kloostertuin, in een restaurant met slecht twee tafels. Dat klinkt goed! Hieronder een verslag.

IMG_6226

Klosterküche

Die Klosterküche: de kloosterkeuken. Wat lees ik op de website: van zaterdag tot en met maandag kan je hier tussen vijf en acht heerlijke pannenkoeken eten (zoet en hartig). De ingrediënten zijn allemaal biologisch, bij voorkeur uit eigen tuin.

IMG_6234

Die Klosterküche is gelegen, uiteraard, in de voormalige kloostertuin achter de kerk in Barber, naast de ingang van Hofi Pastor. Klosterküche en Hofi Pastor staan allebei in mijn verborgen hoogtepunten van Curacao.

IMG_6233

Open van zaterdag tot en met maandag, een beperkt aantal uur en slechts twee tafels. Deze plek is zeer exclusief te noemen. En alleen al daarom de moeite waard. Als je aankomt komt gastvrouw Uschi hartelijk op je af. Achter de koekenpannen vind je haar vriendin, Manuela. De een is Nederlands, de ander is Duits. Maar ze verstaan de talen allebei.

IMG_6244

Pannenkoeken op Curacao

Het concept is simpel: bestel een pannenkoek van de lijst. En als je die op hebt, kan je er nog één bestellen. Hartig en zoet, bijvoorbeeld met huisgemaakt chocolade ijs. Ideaal in dit restaurant is dat je er ook als vegetariër goed terecht kan. Op Curacao heb je bij de meeste restaurants niet zoveel keus.

IMG_6274

Dit is die zoete met chocolade ijs. Kijk voor meer foto’s op hun Facebook pagina. Wat ik fijn vond aan deze plek was de productkennis. Vanwege veel allergieën is het voor mij niet altijd leuk om uit eten te gaan. Op deze plek kon ik met een gerust hart eten: ze wisten precies wat er in welk product zit. En als er twijfel was kwam de kok uit de keuken om te overleggen. De pannenkoeken kunnen ook glutenvrij worden geserveerd trouwens.

IMG_6237
IMG_6270
IMG_6253

Leuk detail: in de tuin liggen paden die zijn aangelegd met mozaïek. Verborgen talent van de kok. De hele tuin is omheind, voor de kinderen (en ouders) lekker rondrennen zonder dat ze kunnen verdwijnen. Deze plek is sowieso leuk om met kinderen te bezoeken: het is rustig, dus je kinderen kunnen (bijna) niemand lastigvallen.

IMG_6251

Ik hoop dat deze plek zijn charmante rust houdt. Eventueel zouden ze een extra dag geopend kunnen zijn, mozaïekcursussen kunnen geven of wandelingen organiseren in het nabijgelegen Hofi Pastor.

IMG_6256
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.