Getest: Rebound World Zwolle met kind

0

Trek je trainingskleding maar aan en ga naar Rebound World Zwolle. Dit grootste trampolinepark van Oost-Nederland bevindt zich in Zwolle en zal jouw hartslag na een paar jumps flink doen versnellen! Sigrid was er met haar dochter en deelt hun ervaringen!

Trampolinespringen is hot en bij Rebound World is dit mogelijk op heel veel verschillende manieren. Een grote bedrijfsloods is omgebouwd tot één grote sportieve hal met diverse “jump areas”.

Na het aantrekken van de verplichte Rebound Sokken, deze geven namelijk extra grip, kijk je naar de veiligheidsvideo. Op deze manier krijg je de regels uitgelegd. Zo leer je hoe je je veilig in de ruimte moet bewegen. Zodat jij en je mede-jumpers zonder risico kunnen springen.

Ons bezoek aan Rebound World Zwolle

Er zijn 6 “jump areas”. Bij de Free Jump spring je van de ene trampoline naar de andere trampoline. Leuk om samen te doen en je kan goed zien wie er nou het hoogste springt!
De Airbag is een grote opblaasbare zak waar je salto’s kan oefenen. Een zachte landing is gegarandeerd!

Als je samen met vrienden Rebound World bezoekt, kan je Dodgeball spelen. Dit spel bestaat uit 2 teams en ieder team heeft zijn eigen trampoline en moet je elkaar zien te raken met de bal. Bij Dodgeball moet je ervoor zorgen dat je niet geraakt wordt.

Een ander spel wat gespeeld kan worden is Aeroball, een combinatie tussen trampolinespringen, volleybal, basketbal en Dodgeball. Wil je alleen basketballen, dan kan dat ook! Bij Rebound World heet dit Slam Dunk. Basketballen met een trampoline, moeilijker dan je denkt.

Tot slot is er ook nog de Ninja-baan. Iedere springer is in mijn ogen een Ninja op de deze trampoline-baan, want wat gaat je lichaam soms gek en ongecontroleerde bewegingen maken!

Onze ervaringen in Rebound World

Op een rustige zondagmorgen gingen wij de trampolines eens uitgebreid testen. Hierdoor kon mijn 11-jarige dochter in alle rust hulp vragen aan één van de begeleiders van Rebound World. Met alle geduld van de wereld leerde zij een salto maken. Voor ze het wist liepen de zweetdruppeltjes over het lichaam.

En dat is wat springen met je doet: het zet je enorm fysiek aan het werk. Bij Rebound World  zien ze ook zeker in dat intensief springen gewoon keihard sporten is. Rebound World Zwolle biedt daarom ook Fitjump aan. Een sport waarbij 10 minuten springen gelijk staat aan 30 minuten hardlopen.

Na het springen kan je afkoelen en bijkomen in het restaurant of als ouder door het grote raam naar beneden kijken terwijl het kinderfeestje van je zoon/dochter in volle gang is.

En mocht je nou denken dat het voor de allerkleinsten niets is, dan heb je het mis. Ook aan hen is namelijk gedacht door Peuter- en Kleuterjump aan te bieden voor kinderen tot 6 jaar.
Een uurtje springen is dus voor iedereen weg gelegd.

En ach, ik met mijn 41 jaar had de volgende last van flink wat spierpijn, maar wat een geweldig ouder-kind uitje is Rebound World Zwolle!

Bekijk voor alle praktische info de website
Rebound World Zwolle
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.