POMPEÏ met kinderen (Tip!) | 7x DOEN

0

Tijdens onze vakantie in Italië met kinderen brachten wij een bezoek aan Pompeï. In deze blog deel ik wat je doet in Pompeï met kinderen, en hoe wij het ervaren hebben.

Wij kwamen de avond voor ons bezoek aan op het vliegveld van Napels. We verbleven bij een appartement in de buurt van Pompeï. In de ochtend vertrokken wij naar de stad. De eerste uitdaging in Pompeï was parkeren. Wij vonden een parkeerterrein dat nog leeg was. Later op de dag, of in het hoogseizoen, is parkeren waarschijnlijk een heel stuk lastiger. Met het OV kan je Pompeï goed bereiken!

Doen in “nieuw” Pompeï met kinderen

Ons bezoek startte in het “nieuwe” gedeelte van Pompeï. Wij begonnen met een klein ontbijt bij Erman café, aan 58 Via Carlo Alberto. Voor zo’n toeristisch plaatsje is dit een café met redelijk normale prijzen. Buiten zat een grote groep oudere Italiaanse mannen te kletsen.

Pompeï met kinderen

Vervolgens liepen we door naar het grote plein, Piazza Bartolo Longo, waaraan de katholieke kerk staat. We liepen de kerk in, maar er was een mis bezig en we vonden dat niet het beste moment om de kerk te bezichtigen. Het pleintje is erg leuk, met een fontein en een grasveld. Hier bleven de kinderen even spelen. Op het plein staat een hoge toren, hier kan je naar boven met een lift. Je koopt een kaartje (€ 2,- per volwassene) en je zoeft omhoog. Vanaf bovenop de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

Daarna liepen we verder in de richting van de opgravingen. We kwamen langs een kleine (waarschijnlijk permanente) kermis, waar de kinderen natuurlijk even moesten spelen.

kermis Pompeï

Na ons bezoek aan het oude gedeelte (zie hieronder), hebben we een ijsje gehaald bij Golden Ice Gelateria, een aanrader. In deze straat, Via Sacra, als je aan komt lopen vanaf het oude gedeelte, is een klein park met een speeltuintje. Verderop in deze straat dronken wij hele goede koffie, bij speciaalzaak Caffetteria Campana di Paola Campana.

Uitzicht over Pompeï

Opgravingen Pompeï

Vanuit het nieuwe gedeelte van de stad, loop je vrij snel naar de opgravingen. Volgens Google Maps duurt het ruim 40 minuten, maar er is een tweede ingang. Even een klein beetje geschiedenis. 79 na Christus explodeerde de Vesuvius. Hierna werd Pompeï bedolven onder een laag lava, as en modder. Vanaf de achttiende eeuw vinden er opgravingen plaats. Tijdens je bezoek aan deze stad ontdek je hoe het dagelijks leven twee eeuwen gelden was.

Wij hebben een leuke dag gehad in Pompeï. Maar, we vonden het vooral leuk om er geweest te zijn. Omdat het ontzettend druk is, en omdat je volgens gebaande paden loopt, is het niet echt een ontdekkingstocht. De kinderen sprongen van steen naar steen en vonden dat erg leuk.

Boek je ticket voor Pompeï eventueel vooraf online, dat scheelt in de rij wachten. Je kan met of zonder gids boeken.

Lees ook: tips voor de Amalfikust en de leukste kindervakanties Italië!

Pompeï bezoeken

Tips voor Pompeï met gezin

Vooraf waren we van plan om een bezoek aan Pompeï te combineren met de Vesuvius. We zijn vrij lang in Pompeï gebleven, omdat er meer te doen was dan we dachten. Daarna moesten we nog 3 uur rijden naar Calabrië, dus we hebben Vesuvius aan het eind van onze vakantie bezocht. Met jonge kinderen vind ik alleen Pompeï bezoeken meer dan voldoende inspanning.

Wij waren van plan om een uur of 2 door te brengen bij de opgravingen. Op een gegeven moment zijn we afgedwaald, en toen was het nog een heel stuk lopen. Je krijgt bij de kassa een overzichtskaart. Bedenk, als je met kleine kinderen gaat, wat je wilt zien. Zijn je kinderen tieners, dan wandel je waarschijnlijk in een uur of twee door het oude gedeelte van de stad. Combineer je bezoek aan Pompeï met de kids met bijvoorbeeld een middagje aan het strand bij Sorrento.

In het oude gedeelte van Pompeï zijn cafés en winkels. Maar de prijzen liggen hoog. Zorg voor een lunchpakket, zodat je niet onnodig veel geld hoeft uit te geven. Let ook op de warmte: wij waren op een bewolkte dag in Pompeï met kinderen. Als de zon schijnt, smeer je goed in, zorg voor voldoende water en draag eventueel een pet.

Mijn schoonouders waren naast Pompeï ook in Herculaneum. Dit is een stuk kleiner dan Pompeï, maar de restanten zijn beter bewaard gebleven. Ook is het een stuk rustiger qua toeristen. Zij raden deze plek aan! Ik was twee keer in Ostica Antica, vlakbij Rome. Dit is ook een goed bewaarde stad, maar dan net wat rustiger dan Pompeï.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.