7x Oberhausen met kinderen (Kinderuitjes!)

0

Ga je naar Oberhausen met kinderen en wil je weten wat er in deze Duitse stad net over de grens te doen is? Wij waren er en delen onze tips voor het bezoeken van Oberhausen.

Oberhausen ligt net over de Nederlandse grens, in het Ruhrgebied. Lees de blog over Iris over het Ruhrgebied om te ontdekken waarom het leuk is om hierheen te gaan. Voor een dagje of voor een korte vakantie met het gezin! Goed, dan beginnen we nu met onze tips voor Oberhausen met kinderen, want dat is wat je wilt lezen.

Tips voor Oberhausen met kinderen

Legoland Oberhausen

Een van de bekendste kinderactiviteiten in Oberhausen is waarschijnlijk Legoland. Legoland Oberhausen is opgebouwd uit een aantal onderdelen, die je vanuit een centrale hal bezoekt. Zo is er een 4D-bioscoop, een kleine binnenspeeltuin, een groot gedeelte waar je met lego kan spelen en er zijn meer kleine attracties.

Wij vonden het best leuk om hier te zijn toen we in Oberhausen met kinderen waren. Maar: het was ook erg druk, klein en best kostbaar. Is er een aanbieding, dan is dit een leuk uitje met kids. (tickets)

Sea life Oberhausen

Legoland combineer je heel gemakkelijk met Sea Life Oberhausen, wat ernaast ligt. Er zijn vaak combinatietickets te koop en dat is een aanrader als je naar Oberhausen met kinderen gaat. Na de kassa start je gelijk met het thema en je komt terecht in een mooie onderwaterwereld Via een vaste route kom je langs zo’n 5.000 soorten dieren!

Het geheel is echt mooi neergezet. Kom je met kinderen die aandacht hebben voor wat ze zien, dan is het een heel tof uitje voor het gezin. Heb je een peuter die overal langs rent, dan ben je er wel snel doorheen. (tickets)

Sea Life en Legoland zijn goed te combineren met een bezoek aan het winkelcentrum CentrO. Een andere leuke activiteit bij Oberhausen is attractiepark Moviepark bezoeken. Leuk is dat je via Movie Park Holidays direct een hotelboeking inclusief toegang tot het park kan reserveren. Alle aangeboden hotels bevinden zich in de omgeving van het attractiepark en zijn binnen een maximale reistijd van 30 minuten te bereiken.

AQUApark Oberhausen

Een andere leuke activiteit in Oberhausen met kinderen is om het AQUApark Oberhausen te bezoeken. Dit is een enorm zwembad in een nagemaakt mijnencomplex en het is echt erg leuk. Er zijn vier thema’s: belevenis, openluchtzwembad, gastronomie en sport. Daarnaast zijn er glijbanen, er zijn bubbelbaden en er is een verwarmd buitenbad.

Slinky Springs To Fame

Een hele andere activiteit in Oberhausen met kinderen is wandelen over de brug Slinky Springs To Fame. Dit is een kunstige spiraalbrug over het Rijn-Hernekanaal.

Neem zeker je fototoestel mee want deze bijzondere brug is een van de architectonische hoogtepunten van het Ruhrgebied! Dat komt onder andere door de wisselende kleuren, bochten en lussen en het feit dat je zonder trappen tien meter omhoog gaat.

Gasometer Oberhausen

Vanaf het voorjaar van 2021 pas weer geopend, maar deze mag niet in het overzicht missen. De Gasometer heeft een hoogte van zo’n 117 meter en is een symbool van het Ruhrgebied. Inmiddels wordt dit gebouw niet meer gebruikt om gas in op te slaan, maar het is een gebouw waarin indrukwekkende tentoonstellingen te zien zijn.

Kaisergarten Oberhausen

Wil je de natuur in nadat je een van bovenstaande activiteiten hebt gedaan? Dan is Kaisergarten Oberhausen een fijne bestemming bij Oberhausen. Je kan in dit grote park goed wandelen, maar er is een extra reden waarom dit tof is voor gezinnen.

Er is hier namelijk een gratis dierenparkje om te bezoeken. Hierin zijn ongeveer 500 dieren te zien!

Bunkermuseum Oberhausen

Een andere gratis activiteit is een bezoek aan het Bunkermuseum Oberhausen. Hier leer je over de tijd van de Tweede Wereldoorlog en hoe dat voor het Ruhrgebied was. Voor kinderen zijn er speciale bijschriften gezet bij de tentoonstelling. Het museum is gevestigd in een bovengrondse bunker.

Overnachten in Oberhausen met kinderen

Ga je naar Oberhausen, dan rijd je er gemakkelijk met de auto heen. Ook met de trein reis je hier snel en voordelig heen. Kinderen tot en met 11 jaar reizen gratis mee. Boek hier tickets!

Wil je overnachten in Oberhausen? Dan zijn dit een aantal aanraders qua accommodaties:

  1. Hotel Residenz Oberhausen: dit is een 3-sterrenhotel en het ligt op 900 meter van het treinstation. In de parkeergarage parkeer je gratis. Je verblijft in een vierpersoonskamer.
  2. Parkhotel Oberhausen: dit is een superior 4-sterrenhotel met sauna en kegelbaan. Het hotel heeft een gratis pendeldienst naar de lokale bezienswaardigheden.

Lees ook na deze blog over Oberhausen met kinderen:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.