15x NIJMEGEN met kinderen | Uitjes + Speeltuinen

0

Wat er te doen is in Nijmegen met kinderen delen we in deze blog. Met tips voor kinderactiviteiten, restaurants en kindvriendelijke accommodaties in en rondom deze stad.

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Leuk is dat deze historische stad wordt omgeven door natuur. Bijvoorbeeld de heuvels bij Groesbeek, de Betuwe en het Land van Maas en Waal. En er is hier veel te doen voor gezinnen. Tijdens een dagje weg of een stedentrip in Nederland!

Doen in Nijmegen met kinderen

Museum het Valkhof

Het Archeolab van Museum Het Valkhof is erg leuk voor kinderen. Hier kom je te weten wat er gebeurt na een opgraving. Je helpt puzzelen aan het verleden van Nijmegen. Jij mag kijken welke scherven bij elkaar passen en welke materialen het zijn.

Afrika museum

In het Afrika museum in Berg en Dal is er een binnen- en een buitengedeelte. In het grote binnengedeelte zijn er tentoonstellingen. Buiten zijn er Afrikaanse woningen, workshops, speurtochten en er is een speeltuin. Neem schone kleding mee! (tickets kopen)

MuZIEum

Hoe ervaar je het leven als je blind bent? Anouk beleefde het in het MuZIEum. Op verschillende manieren ervaar je wat er gebeurt als je niet kunt zien, maar als je je andere zintuigen wel kunt gebruiken. Het was een intense ervaring voor Anouk, maar wel een die gelijk ook veel respect afdwingt voor de mensen voor wie dit de realiteit is.

Kabouterroute

Een actief uitje in de omgeving van Nijmegen met kinderen is de Kabouterroute. Dit is een ontdekkingstocht van 2 kilometer.

Tijdens de route zoeken de kids naar kabouters in het bos. De kabouters zijn verstopt in paddenstoelen en in de oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’.

De Bastei

De Bastei gaat over de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied. De kinderen mogen onderzoeken in De Bastei Academie. Voor de kinderen is er een speurtocht uitgezet door het museum en er zijn geregeld excursies waar je mee kan gaan.

Vrijheidsmuseum

Nog een museum bij Nijmegen dat de moeite waard is voor een bezoek met kinderen: het Vrijheidsmuseum. Het museum ligt midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens de Tweede Wereldoorlog: Market Garden en Veritable.

De Tweede Wereldoorlog krijgt in het museum vanuit verschillende perspectieven een veelzijdig gezicht. Er zijn geregeld kinderactiviteiten.

Anatomisch museum

Het Museum voor Anatomie en Pathologie vind je het studiecentrum van het Universitair Medisch Centrum Radboud in Nijmegen. Door middel van een speurtocht (op papier of via een app) maak je samen met je kind een reis door het lichaam. Verder zijn er onder andere preparaten en embryo’s te zien.

Speeltuinen in Nijmegen met kinderen

In Nijmegen zijn er een aantal leuke speeltuinen. Wij delen enkele tips voor binnen- en buitenspeeltuinen.

  • Chimpie Champ is een overdekte speeltuin voor kinderen tot en met 12 jaar.
  • Pret Inn is een binnenspeeltuin op een minuut of 15 rijden van Nijmegen.
  • Speeltuin de Leemkuil ligt in het Mariënbosch en is de grootste buitenspeeltuin van de stad.
  • Speeltuin Brakkefort is ook een leuke buitenspeeltuin.
  • Speeleiland Zandziebar is een natuurlijke speelplek.
  • Jumpsquare Nijmegen is een indoor trampolinepark.

Landerij De Park

Landerij De Park ligt in Elst. Dit is een centrum voor natuurbeleving met allerlei elementen. Zo is er een kinderboerderij, de natuurspeelplaats, het waterrad, en het struinpad. Ook is er een doolhof. Bekijk wat er allemaal te doen is op de website.

Goffertpark met kinderboerderij de Goffert

Een fijn stadspark om te bezoeken als je in Nijmegen met kinderen bent is het Goffertpark. Hier vind je ook de Kinderboerderij de Goffert, een rosarium, openluchtzwembad de Goffert met daarnaast een skatepark.

stedentrip Nederland

Strandjes en zwemmen

  • Bij Recreatiegebied De Gouden Ham bij Appeltern is er een heel lang zandstrand.
  • Recreatiegebied Berendonck heeft een zandstrand en een speeltuin.

Amusementspark Tivoli 

Wil je je bezoek aan Nijmegen combineren met een leuk pretpark, dan is Amusementspark Tivoli een aanrader. Het park ligt aan de rand van het plaatsje Berg en Dal en is qua grootte te vergelijken met bijvoorbeeld Julianatoren. Het park heeft meer dan 30 attracties. Deze zijn geschikt voor hele kleine kinderen tot kids van zeker een jaar of 8!

Pannenkoekenhuis De Duivelsberg ligt op 5 minuutjes rijden en is absoluut de moeite waard. Midden in het bos en heerlijke pannenkoeken! 

Restaurants in Nijmegen met kinderen

Waar ga je eten met de kinderen in Nijmegen? Dit zijn enkele tips!

Strandpaviljoen Dushi

Strandpaviljoen Dushi ligt in recreatiegebied Mookerplas en heeft een eigen strandje.

Stroom Lent

Dit restaurant is gevestigd in het oude waterpompstation. Met een speelhoekje en het restaurant grenst Speelbos Sprokkelbos Lent.

Strandclub Watergoed

Strandclub Watergoed ligt aan het water. Er zijn diverse watersporten mogelijk, je kan quadrijden en klimmen in het klimpark.

Overnachten Nijmegen met kinderen

Waar je overnacht in Nijmegen? Dit zijn een aantal tips:

Dat waren onze tips voor Nijmegen met kinderen, lees ook wat je doet in Arnhem met gezin!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.