Meppel met kinderen | 6x Kinderactiviteiten

0

Wat is er te doen in Meppel met kinderen? Wij delen een aantal leuke tips en kinderactiviteiten voor deze stad in de provincie Drenthe.

Drenthe is een prachtige provincie voor een vakantie met kinderen, een weekendje weg of een dagje uit. Meppel ligt in het zuidwesten van Drenthe. Het is een stad met een karakteristieke binnenstad met de Meppeler Toren en grachten en bruggen. Als je deze stad wandelend wilt ontdekken, er is een stadswandeling met bewegwijzering van ongeveer 2 kilometer, dit is de informatie erover. Startpunt is aan het Kerkplein.

Doen in Meppel met kinderen

Stedelijk Museum Meppel

Stedelijk Museum Meppel is gevestigd in het voormalige gemeentehuis aan de Hoofdstraat. Het museum is een schatkamer voor regionale kunst van landelijke betekenis.

Drukkerij museum Meppel

In het Drukkerij museum Meppel zijn er voor kinderen twee leuke speurtochten. Een van de speurtochten is voor kinderen vanaf 4 jaar, de andere is voor kinderen vanaf 7 jaar. Daarnaast zijn er geregeld andere activiteiten voor gezinnen, kijk daarover op de website.

Ballorig binnenspeeltuin

Ook in Meppel met kinderen kan je terecht in een binnenspeeltuin, hiervoor ga je naar Ballorig toe. Hier is meestal een aparte hoek voor de kleinste kinderen.

Wilhelminapark

Dit mooie park heeft een theekoepel, parkvijver en fontein. In het park is een hertenkamp, waar natuurlijk herten leven en daarnaast ook pauwen, kippen en dwerggeiten.

Bad Hesselingen

Bad Hesselingen is tof om te bezoeken als je in Meppel met kinderen bent. Hier is er een subtropisch zwembad, klimpark en speeltuin. Voor de kleintjes is er in het zwembad een jungle bad. Daarnaast is er voor grotere kinderen de Mosquito Slide glijbaan met opvangbassin, een interactieve tovertunnel en een kreek met stroming.

In het klimpark zijn er gevarieerde parcoursen op 1, 4, 7 en 10 meter hoogte. Voor de durfals is er ook een vertrouwenssprong en zipline (tokkelbaan). Er is een junior parcours voor kinderen tot 1.30m.

Buiten is er een leuke speeltuin met allerlei speeltoestellen, een omheinde voetbal-arena, kabelbaan en air-trampoline.

Kiersche Wijde

Kiersche Wijde is een natuurgebied net buiten Meppel. Met het Kiersche Wijdepad van net geen 5 kilometer, genoemd naar eendenkooi de Kiersche Wijde, dan ervaar je natuurgebied De Wieden optimaal. De blauwe route, die ook start bij de parkeerplaats, is 2 kilometer lang.

Omgeving van Meppel met kinderen

Ook in de omgeving is voldoende vermaak. Leuke uitjes in de regio zijn bijvoorbeeld:

Overnachten in Meppel met kinderen

Overnachten met het gezin in of rondom Meppel? Dit zijn enkele tips voor kindvriendelijke accommodaties:

#1 De Poort van Drenthe is een hotel in het hart van Meppel. Er zijn kamers voor driepersonen die ook geschikt zijn voor gezinnen met twee kinderen.

#2 Chalet park Kroondomein Giethoorn ligt op 8 kilometer van de stad. Alle chalets, sommige met twee slaapkamers, kijken uit op de rivier. Ze hebben een keuken, eigen badkamer met een douche.

#3 Waterpark Belterwiede ligt natuurlijk aan het water. Hier verblijf je in een van de vakantievilla’s.

Dat waren ze, onze tips voor Meppel met gezin! Lees ook de tips voor een vakantie in Nederland met gezin, wat te doen in Overijssel met kids of de tips voor Hoogeveen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.