Landal Hochwald getest met dreumes

2

Landal Hochwald met kinderen, hoe leuk is dit vakantiepark in Duitsland? Roxanne heeft dit park getest. In deze review deelt zij haar ervaring met dit bungalowpark bij het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald.

In september 2016 gingen we op vakantie naar Landal Hochwald met onze dreumes (bekijk dit park). Dat ligt in het plaatsje Kell am See in Duitsland. We gingen daarheen omdat onze vorige vakantie bij Landal Warsberg bij Saarburg, een klein stukje verderop, goed was bevallen. Ik wilde niet naar hetzelfde park terug, maar Duitsland bleek leuk en goed te doen qua reistijd. Dus we kozen voor dit park.

Landal Hochwald

We gingen met de auto op vakantie. Dat was iets wat ik graag wilde, omdat je dan zelf beslist of je tussendoor stopt en je kunt ook veel meer meenemen. Dat is wel zo praktisch als je met een dreumes op vakantie gaat. De reis verliep prima, het was ongeveer vijf uur rijden.

We reden weg voor het middagdutje van de kleine en zoals verwacht heeft hij de eerste twee uur lekker geslapen in zijn autostoeltje. Daarna zat hij achterin vrolijk te kletsen en naar buiten te kijken. We hadden eten, drinken en speelgoed mee, dus dat was verder geen probleem. Onderweg zijn we drie keer gestopt om te tanken, te plassen of even de benen te strekken.

voorlezen-met-bollo

Bungalow

We hadden een 4-persoonsbungalow geboekt. Het was heel fijn. Landal heeft speciale kinderbungalows. Die zijn duurder, dus wij hebben voor een gewone gekozen. Daar kun je dan het bedje en de kinderstoel bij bestellen. Je hebt ook nog de mogelijkheid om een badje of box toe te voegen, dus ook met kleinere kinderen is het goed te doen in een gewone bungalow. Het scheelt in ieder geval veel in wat je allemaal zelf mee moet nemen.

De bungalow was prima voor twee volwassenen en een kleintje. Het is niet groot, maar dat geeft niet. Het was schoon en alles zit erin. Wij zaten aan de rand van het park, met uitzicht over het stuwmeer. Wel ver genoeg er vanaf dat het niet gevaarlijk was voor Marcel. De bungalow bij Landal Hochwald was absoluut geschikt voor kinderen.

Activiteiten in het bungalowpark

Landal Hochwald had iets wat ze niet overal hebben: een indoor speelparadijs. Eigenlijk een soort van krijspaleis, maar dan op het park. Dat is geweldig met kleine kinderen, want je hebt meteen iets te doen als het slecht weer is. Daarnaast was er een hoekje met computerspellen, tafelvoetbal en airhockey voor iets grotere kinderen. De indoorspeeltuin had genoeg tafels en stoelen en je kon er hetzelfde bestellen als in het restaurant dat bij het park hoorde. Kortom, papa en mama aan tafel om wat te eten of drinken (en gebruik te maken van de wifi) terwijl de kinderen in de speeltuin spelen.

En natuurlijk hebben wij ook lekker mee gespeeld. Het was in ons geval ook nog eens rustig omdat we bij Landal Hochwald niet in het hoogseizoen waren, dus Marcel had de speeltuin soms voor zichzelf. Het park heeft verder ook verschillende buitenspeeltuinen, een zwembad, een bowlingbaan en een animatieteam met Bollo de Beer. Het is in die zin dus erg geschikt voor kinderen.

Omgeving Landal Hochwald

Wij hebben gemerkt dat Marcel niet zo nodig van alles hoeft te ondernemen en we hebben er bewust voor gekozen om zijn tempo aan te houden. Elke dag gingen we boodschappen halen buiten het park, zodat we zelf konden koken.

Ook zijn we naar Trier en Saarbrücken gereden om te winkelen en door de stad te lopen. Daarnaast hebben we het brandweermuseum bezocht in Hermeskeil. Het is een prachtige omgeving waar nog veel meer te doen is, maar veel dingen zijn voor Marcel pas leuk als hij groter is. Dat betekent vooral dat we ooit nog eens terug kunnen gaan, omdat we nog lang niet alles gezien hebben.

Vakantie met een dreumes bij Landal Hochwald

Wij zijn echt wel dol op stedentripjes en zonvakanties en willen nog wel meer van de wereld zien, maar zolang we nog een klein kind hebben, vinden we het belangrijker om gewoon even er tussen uit te zijn als gezin. Dat hoeft allemaal niet ver weg te zijn. Als je graag met de auto op vakantie wilt en je hoeft niet per se naar de zon, dan is dit erg leuk om te doen. Toevallig hadden wij erg veel geluk met het weer, maar dat kun je natuurlijk niet plannen in Duitsland.

Op vakantie gaan is voor mij heel anders geworden nu ik moeder ben. Ik geniet ervan als mijn kleine vent geniet. Dat is nu het allerbelangrijkste. Gelukkig heeft hij het snel naar zijn zin en vindt hij veel dingen leuk, dus wij vermaken ons ook al gauw. Ik heb een top vakantie gehad met mijn twee mannen en kijk al uit naar de volgende keer.

2 Comments
  1. Roxanne zegt

    Ik was het alweer een beetje vergeten, dus leuk om te zien dat het erop staat 🙂 Thanks voor het plaatsen!

    1. Karlien zegt

      Dank voor je verhaal 😀

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.