Kleuterstad Binnenspeeltuin in Turnhout | Onze review

0

Hoe leuk is Kleuterstad, de binnenspeeltuin in Turnhout? Bijzonder aan deze binnenspeeltuin is dat deze toegankelijk is voor kinderen van maximaal 7 jaar, net zoals sommige andere uitjes met kleuters. Lynn was bij deze binnenspeeltuin met haar dochter van 4 en deelt haar indrukken!

Voor ik begin moet ik bekennen dat ik fan ben van binnenspeeltuinen. Nee, niet van die grote, luidruchtige binnenspeeltuinen. Kleine, compacte en rustige binnenspeeltuinen vind ik heel leuk om op te zoeken met mijn kleuter. Kleuterstad was dan gelukkig van die rustige categorie.

Kleuterstad

Kleuterstad te Turnhout is heel goed te bereiken. Er is veel parkeerplaats aan de voorkant, waardoor je dadelijk een parkeerplaats hebt. De binnenspeeltuin is gelegen op de bovenste verdiep. De deur er naar toe is speciaal aangepast, zodat er geen enkel kind kan ‘ontsnappen’. Dit gaf mij als (over)bezorgde ouder direct een veilig gevoel.

Kleuterstad Binnenspeeltuin

Je wordt er heel hartelijk en gemoedelijk ontvangen, en je krijgt direct een boekje mee om drank of eten te bestellen.

Spijtig genoeg hadden we net gegeten voor onze middag, want de menukaart zag er vrij smakelijk uit. Volgende keer vertrek ik toch liever met een hongertje thuis om hier te komen lunchen.

Turnhout met kind

Indrukken van Kleuterstad

Mijn dochter was direct verkocht. Deze binnenspeeltuin in Turnhout is niet heel groot. Ook is het gesplitst in 2 delen. Een deel is bijna helemaal bevangen door een redelijk groot klimparadijs en springkasteel.

Het tweede deel heeft ook een redelijk groot klimparadijs. Eronder van die fietsjes die zelf rijden als je er op gaat zitten, die in een klein verkeerspark rondrijden. Zeer leuk om te zien als ouder!

Er is ook een speelhoek voorzien voor kindjes van 0 tot 2 jaar, zodat de kleinere kindjes gescheiden worden van de iets drukkere kleuters.

Turnhout met kind

Automatische attracties

Daarnaast is er ook een leuke keuken met accessoires in Kleuterstad. Wat heel leuk was om te zien: er waren een paar van die automatische attracties die altijd bij de supermarkt staan. Normaal moet je daar dan een euro betalen. Hier kunnen ze er onbeperkt op, wat mijn dochter dan ook heeft gedaan..

De speeltuin is ook een aanrader voor ouders.  Wij hebben rustig een koffie gedronken, boek kunnen lezen, gepraat en dit in alle rust. Ik weet dat het een goede binnenspeeltuin is, als ik mijn dochter enkel zie om te drinken en ze erna terug verdwenen is. Na het bezoek kan je wandelen langs het water of je gaat Turnhout ontdekken!

Ook lezen:

Turnhout met kind
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.