Getest: Keukenhof 2019 met kinderen

0

Wat valt er te beleven in Keukenhof en is het ook leuk voor kinderen? Vorig jaar testte medeblogger Nicole de Keukenhof en deelde een hoop tips in deze blog. Dit jaar mochten Anke en ik een kijkje nemen in dit bloemenparadijs in Lisse. We delen onze ervaringen in deze blog over de Keukenhof 2019 met kids.

Bezoek aan de Keukenhof 2019 met kinderen

Wij bezochten het park begin april 2019 op een prachtige lentedag. Onze twee gezinnen met in totaal 5 kinderen hadden er onwijs veel zin in. We vreesden voor veel file, maar we konden direct parkeren en het park verkennen.

Éénmaal in het park bleek dat er toch héél veel mensen waren die het idee hadden om Keukenhof te bezoeken. Overal groepjes toeristen en ellenlange rijen bij bepaalde activiteiten. En dé uitdaging was om alle 5 de kinderen én de papa’s niet uit het oog te verliezen. Moeilijke opgave zo bleek.

Keukenhof 2019

Keukenhof 2019 met kinderen

“Keukenhof”: sommigen hebben er nog nooit van gehoord en anderen krijgen een instant smile als je het woord “Keukenhof” uitspreekt. Vanwaar komt de naam Keukenhof ? Waarom heet het niet Tulpenhof?

Betekenis Keukenhof

We moeten even terug in de tijd om de naam te verklaren. Op de website van Keukenhof staat het volgende: 

“De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15de eeuw. Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) haalde uit het Keukenduin groente en fruit voor de keuken van kasteel Teylingen.

In 1641 werd kasteel Keukenhof gebouwd en het landgoed groeide uit tot een oppervlakte van ruim 200 hectare. Landschapsarchitecten Jan David Zocher en zijn zoon Louis Paul Zocher, later ook de ontwerpers van het Vondelpark, richtten in 1857 de tuin rondom het kasteel opnieuw in. Dat park, in Engelse landschapsstijl, vormt nog altijd de basis van Keukenhof.”

Wassenaar

Park Keukenhof

Het Park is héél mooi aangelegd. Overal vind je een prachtige mix van bloemen, gras, bomen, water en kunst. Nu denk je vast waarom moet ik hiervoor naar Lisse rijden als ik dat in een plaatselijk park ook terugvind?

Nu, geloof ons nu maar je gaat het écht de moeite waard vinden. Geniet van de mooie graspleinen die tot in de details verzorgd zijn, van de verrassende bloemencombinaties, van de geweldige inspiratietuinen en van zoveel meer. Ga ook zeker eens binnen in de diverse bloemenpaviljoens en kijk of er een tulp bestaat met jouw naam.

Zoek een plekje en “Sit back, relax and enjoy”.

Eet- en drankgelegenheden

Doorheen het park vind je diverse plaatsen waar je je eigen picknick kan oppeuzelen. Maar er zijn ook talrijke eetstanden met lekkere dingen. Je vindt er diverse foodtrucks, maar ook zelfbedieningsrestaurants.

Verder hebben ze ook ijskraampjes, popcorn, suikerspin en een poffertjesstand. Voor elk wat wils dus.

roos

Activiteiten Keukenhof 2019

Boottocht Keukenhof

Combineer je bezoek met een fluistervaart rondom Keukenhof tussen de prachtige bloemenvelden. Met z’n allen de boot in en genieten! Je kreeg een audiofoon mee die je gemakkelijk in je eigen taal kon instellen en zo kregen ze alle toeristen stil.

Iedereen genoot van de bondige informatie over Keukenhof. Dit is zeker een aanrader voor jong en oud. Prijs voor deze bootocht: Volwassenen 8 euro, kids tussen de 4 -11 slechts 4 euro. De tocht duurt ongeveer 45 minuten en start aan de windmolen waar je tickets kan kopen.

Kinderactiviteiten

  • Uit je bol- speurtochtboekje vol leuke puzzels en opdrachten op te halen aan de infobalie.
  • Stel je eigen boeket samen door op verschillend plaatsen in het park een bloem op te halen.
  • Grote kinderspeeltuin met doolhof en voor de allerkleinsten de Nijntjes speeltuin.
  • Kinderboerderij
  • Stapstenen in het water om even verkoeling op te zoeken.
  • In de paviljoenen vind je fonteintjes waar de kinderen graag eens hun handjes insteken.
  • Bezoek de prachtige windmolen
Keukenhof 2019

Activiteiten in de buurt

  • Je kan de buurt rondom Keukenhof ook per fiets verkennen. Op het parkeerterrein bij de hoofdingang kan je fietsen voor volwassenen en kinderen huren. Ze hebben ook tandems. Huurprijs 15,00 euro per dag (inclusief de fietsroute van 5 tot 40 km).
  • In de periode 13 april tot en met 5 mei kan je op zaterdagen en zondagen meevliegen met een Koninklijke DC-3 Dakota. Geniet vanop 300 meter hoogte van de bloemenpracht. Meer info bij www.dutchdakota.nl

Keukenhof 2019 met kinderen: onze ervaring

Onze twee gezinnen genoten met volle teugen van deze kleurrijke uitstap. Het is echt een leuke uitje voor het ganse gezin. Het aanbod is erg gevarieerd.

Op zonnige dagen kan het daar wel heel erg druk zijn, zeker in het weekend en op vakantiedagen. Bereid je daar goed op voor. Neem zelf wat te eten en te drinken mee voor de kids want de wachtrijen bij de eet- en drankstandjes kunnen oplopen. Als je ze dan alvast wat kan sussen dan blijft het voor iedereen leuk.

Nog even naar het strand daarna? Bekijk deze leuke strandtenten in Noordwijk en Katwijk.

kinderactiviteiten Lisse
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.