7x KERKRADE met kinderen (Tips voor uitjes)

0

Wat doe je in Kerkrade met kinderen? Wij waren in deze stad in het zuiden van Limburg op vakantie en delen al onze tips voor een dagje uit of weekendje weg.

Kerkrade is een stad in het zuiden van Limburg en de stad ligt tegen de Duitse grens aan. In en rondom deze stad zijn er allerlei leuke uitjes mogelijk. Dit zijn volgens ons de 7 leukste kinderactiviteiten voor een dagje uit met het gezin.

Kerkrade met kinderen – Kinderactiviteiten

GaiaZoo #1

Natuurlijk moeten we onze tips beginnen met de GaiaZoo. Deze dierentuin is een van de mooiste dierentuinen van Nederland! Er is veel aandacht besteed aan de vormgeving. Zo zijn er veel presentaties en ligt de aandacht in het park echt op de dieren. De dieren hebben grote verblijven, die je vaak van verschillende plekken kan zien. Soms moet je even zoeken naar de dieren, wat echt zijn charme heeft.

Continium Discovery Center #2

Het Discovery Centrum is een interactief doe- en ontdekmuseum en gaat over de wetenschap en de invloed daarvan op het dagelijks leven. Dit museum is ontzettend kindvriendelijk. Ontrafel het mysterie van Ötzi, je kan op tijdreis gaan in het Warp Theater en er is een Explore Zone.

Darteldome #3

Regent het of is het heel erg warm tijdens je bezoek aan Kerkrade met kinderen? Ga dan naar binnenspeeltuin Darteldome, met onder andere een dansvloer, trampolines en een tokkelbaan.

Iets verderop kan je ook naar Avonturenland Heerlen, een andere binnenspeeltuin.

Botanische tuin #4

Als je houdt van de natuur is de botanische tuin een fijne plek om heen te gaan. Bij het theehuisje met terras kan je terecht voor een stuk vlaai. De toegangsprijzen liggen laag: € 4, – voor volwassenen, € 2,75 voor kids.

Mondo Verde

Speeltuin Berenbos #5

Speeltuin Berenbos is groot, en er is veel te doen! Dit is echt een leuk uitje in Kerkrade met kinderen. Deze speeltuin is ruim 5000 m2 en er staan meer dan 30 toestellen. Voldoende te doen dus voor een dagdeel!

Mondo Verde #6

Officieel liggen de wereldtuinen van Mondo Verde in Landgraaf, maar ze liggen zo dichtbij Kerkrade dat we de tip toch opnemen. Er zijn prachtige tuinen, dieren en er zijn zes attracties. Een heel divers uitje!

Kerkrade met kinderen | Overnachten

#1 De bezige bij is een B&B in Kerkrade. Er zijn kamers voor vier personen en deze accommodatie heeft een tuin, een terras en roomservice.

#2 Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein is een hotel met familiekamers, gevestigd in een 18e-eeuwse boerderij.

#3 Camping de Watertoren ligt op slechts 5 kilometer van Kerkrade. Hier kan je in chalets verblijven. Er zijn 2 buitenbaden, een vernieuwde speeltuin met springkussen, sportveld., in het hoogseizoen is er een recreatieteam met een kinderdisco, schatertheater en diverse sportactiviteiten.

#4 EuroParcs Brunssummerheide heeft een dierenweide, zwemvijver met strand en speeltuinen. Er zijn verschillende huisjes!

Lees naast deze tips over Kerkrade met kinderen ook over:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.