Kasteel van Chimay met kids | Review

0

Het Kasteel van Chimay bezoeken met kinderen in de Belgische Ardennen, is dat leuk? Anke was er met haar gezin en deelt hun ervaringen.

Als de meesten Chimay horen denken ze aan de trappist dat gebrouwen wordt in de abdij van Chimay. Maar Chimay heeft ook een prachtig middeleeuws kasteel, gelegen in het zuiden van de provincie Henegouwen.

Bezoek aan Kasteel van Chimay

Sinds 1804 hoort het kasteel toe aan de prinsen van Chimay. Het Kasteel van Chimay werd gedurende 1000 jaar ononderbroken bewoond door de voorouders van de Prinsen van Chimay. Het kasteel staat onder monumentenzorg sinds 1958 en het staat op de lijst van Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië.

Bij onze binnenkomst werden we begroet door de prinses zelf. Zo cool vonden de kinderen!

kasteel van Chimay

Tablet

Bij de inkom kregen we een tablet. Voor de kinderen was er een apart appje waarmee ze doorheen het kasteel op spoken konden jagen. Overal kon je ze terugvinden, op portretten, wapens, kledingstukken. Dus de kids deden hun best om de meeste spoken te vangen.

Ondertussen hadden wij de mogelijkheid om over elke kamer of voorwerp meer te weten komen aan de hand van de tablet.

We zijn ons bezoek aan het kasteel gestart in het theater. Hier werd een film afgespeeld met de geschiedenis van het kasteel. Voor degene die niet Franstalig waren, was er een hoofdtelefoon voorzien zodat je de film in je eigen taal kon volgen.

Bovendien wordt de theaterzaal nog vaak gebruikt voor onder andere optredens.

Als je daar bent, kijk en luister niet enkel naar de film, maar neem ook de tijd om rustig rond te kijken. Het is echt een plaatje!

uitje kids Henegouwen

Door het kasteel dwalen

Na de film konden we door de beschikbare zalen rondwandelen en kregen we meer informatie aan de hand van onze tablet. Een kleine tip; kijk niet enkel naar de harnassen, wapens, portretten. Maar kijk ook zeker naar de vloer en plafond. Het kasteel is nog in prima staat en is prachtig afgewerkt.

Wat ons ook is opgevallen zijn de kachels, dit zijn echt kunstwerkjes op zich! Aangezien het kasteel nog bewoond wordt, kan je maar een aantal kamers bezoeken.

België uitje kids

Kasteel van Chimay | Een aanrader?

Ben je in de provincie Henegouwen op vakantie of in de Ardennen? Dan is het kasteel zeker de moeite waard om te bezoeken! Met de tablet erbij werd het een interactief bezoek, ook voor de kinderen.

Wel kregen we de indruk dat de kids veel dingen niet zagen omdat ze te druk op zoek waren naar de spoken. Bekijk de praktische info en de toegangsprijzen op de website.

Meer lezen? Dit zijn leuke gezinsuitjes in de Ardennen en lees wat de leuke gezinsuitstappen in Wallonië zijn.

kasteel van chimay met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.