IJssalon Monnickendam: Dolci en Gelatti

0

Ijssalon Monnickendam: dan moet je bij Dolci en Gelatti zijn. Op de weg naar Da Piera kwamen we langs ijssalon Dolci en Gelatti (de uitgelichte foto komt van deze facebook pagina). We beloven onze dochter dat we later op de dag een ijsje gaan eten.

IJssalon Monnickendam

Zodra we bij de kassa van Da Piera staan, vertelt mijn dochter dat we nu een ijsje gaan eten. Piera reageerde enthousiast: het ijs wordt in de winkel bereid en een Italiaanse au pair vond de kwaliteit van het ijs vergelijkbaar met het ijs in Italië. Reden om direct een ijsje te halen!

IJssalon Monnickendam Dolci en Gellati

Haven Monnickendam

De ijssalon ligt op een prachtige plek in de haven van Monnickendam. In de ijssalon heb je een aantal stoelen, buiten een terras. Het ijs wordt inderdaad ter plekke bereid. Wij bestelden een bolletje chocola en een bolletje caramel, allebei apart in een bakje. Voor een bolletje betaal je € 1,20.

Het bakje wordt vol geschept en het ijs ziet er goed uit. De smaak is erg goed, hier zullen we vaker een ijsje gaan eten!

IJssalon Monnickendam Dolci en Gellati

Cappuccino

Naast ijs wordt er ook koffie geserveerd bij deze IJssalon Monnickendam. Wij bestelden een cappuccino. Deze had een mooi figuurtje aan de bovenkant en de smaak was prima.

IJssalon Monnickendam Dolci en Gellati

Kindvriendelijke hotspot

Hoe kindvriendelijk is deze IJSsalon Monnickendam? IJs en kinderen, dat gaat hand in hand. De vraag is daarmee beantwoord.

Update: Het is nu eind maart 2016 en de winkel is weer geopend tot en met het najaar! Komend weekend ga ik zeker een ijsje halen met mijn kinderen!

Meer lezen? Vergelijkbare artikelen!
Coffee en Cacao aan het Zuideinde in Monnickendam
Siroopwafelfabriek bezoeken
Wandelen naar de vuurtoren op Marken
Zeilen en surfen in Monnickendam bij Landwater

IJssalon Monnickendam Dolci en Gellati
IJssalon Monnickendam Dolci en Gellati
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.