Waarom je Blue Amsterdam met kids niet mag missen!

6

Één van mijn favorieten plekken in Amsterdam: Blue Amsterdam. Deze hotspot mag niet op mijn website ontbreken. Hieronder laat ik je weten waarom jij hier ook een keer koffie gaat drinken.

IMG_7432

Blue Amsterdam in de Kalverstraat Amsterdam

Je staat in de drukke Kalverstraat in het centrum van Amsterdam. Vervolgens stap je in de lift van de Kalvertoren. Je stapt uit de lift en ziet dit uitzicht. Heb je nog een reden nodig om koffie te drinken bij deze hippe lunchroom? Dit café zoek ik altijd op als in de stad ben: het ligt centraal en je bent echt even “uit” en boven de drukte.

IMG_7436

Uitzicht over Amsterdam

Leuk gedaan, aan alle kanten van het gebouw wordt aangegeven waar je naar kijkt. Het café is rond, je loopt om de liftschacht heen.

IMG_7441

De mooie bar zie je hierboven op de foto. Zelfs als je aan het betalen bent heb je een mooi uitzicht over Amsterdam.

IMG_7444

Menukaart Blue Amsterdam

Voor een stuk taart kan je hier terecht. En natuurlijk ook voor een salade, heerlijke sandwiches, een kom soep en een aantal warme gerechten. Iedere dag zijn ze geopend, vanaf het ontbijt. Mooi wakker worden, met een goede koffie, warme croissant en een prachtig uitzicht.

IMG_7445

Kindvriendelijke hotspot Amsterdam

Ik was met mijn peuters op bezoek. Zelf voor de koffie, de kinderen wilden uiteraard patat. Kids zijn hartstikke welkom hier. Sterker nog, toen ik nog borstvoeding gaf kwam ik maandelijks bij de borstvoedingsbijeenkomst. Die werd gehouden bij Blue op de besloten bovenverdieping. Vroeg op de zaterdag, gezellig kletsen met het ontzettend mooie uitzicht over Amsterdam.
IMG_7447 IMG_7448

Zoals gezegd: heerlijke koffie, fijne taart, van alles te eten en een fantastisch uitzicht. Mijn favoriete hotspot van Amsterdam.

Lees ook: tips voor een kindvriendelijk restaurant Amsterdam

6 Comments
 1. Monique | WritingMonique zegt

  Zo gaaf! Dat aangeven waar je heen moet kijken in de lift vind ik ook echt heel leuk!

 2. Kim zegt

  Wauw mooi hoor! Amsterdam heeft nog zoooooveel plekjes die ik moet ontdekken 🙂

 3. Daenelia zegt

  Ik kom bijna nooit in de Kalvertoren, want ik vind het een onding. Maar ik ga eens een uitzondering maken voor dit plekje. Weer eens een ander uitzicht dan bij de Bijenkorg.

  1. Karlien zegt

   Blue is echt De reden om naar Kalvertoren te gaan 🙂

 4. Annemarie zegt

  Wat een gave plek, die kende ik nog helemaal niet. Ik ga ‘m onthouden!

  1. Karlien zegt

   Leuk!! Is echt een van mijn fijnste plekken in Amsterdam centrum!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.