Het stond al een tijdje op mijn lijstje, het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam bezoeken. In de voorjaarsvakantie was het dan zover. Ik deel hoe leuk het Natuurhistorisch museum met kinderen is.
Op zo ongeveer de koudste dag van het jaar gingen we, dik ingepakt, vanaf de parkeergarage naar het museum. Van tevoren had ik de parkeergarage al gereserveerd, waardoor het net even voordeliger is. Goed te bereiken en op loopafstand van het museum.

Mijn zoon (bijna 8 jaar) was helemaal hyper toen hij hoorde dat we gingen, maar hij is dan ook echt een groot natuur fan. Het museum Naturalis was bij hem ook een hit. En dan heb ik het niet alleen over de grote, stoere, wilde dieren, maar ook over planten. Cactussen en jungleplanten vindt hij helemaal geweldig. Hij wil niet voor niets bioloog worden. Mijn dochter (5 jaar) ging mee in zijn enthousiasme, maar waarschijnlijk zou het haar keuze niet geweest zijn. Op het eerste gezicht dan; want wat een leuk museum was het!
Inhoudsopgave
Ons bezoek aan Natuurhistorisch museum met kinderen
Wij vinden het museum zeker een aanrader! Het is niet zo groot, niet zo commercieel en de echte kinderdingen zijn pas in de laatste zaal. Hierdoor hebben de kinderen ook nog oog hebben voor al het moois wat het museum te bieden heeft.
Wat ik trouwens ook nog een groot voordeel vind is dat het museum geen speeltuin of iets dergelijks heeft. Daar zullen de meningen waarschijnlijk over verdeeld zijn, maar ik vind dat heerlijk. Een speeltuin zoeken we wel op, nu was het museumtijd!

Speurtocht
We hadden gekozen om een speurtocht te doen. Beide kids kregen een boekje, gericht op hun leeftijd. Allebei hebben ze het hele boekje volgemaakt, wat voor mij aangeeft dat het absoluut leuk genoeg was.
Er zijn grote, opgezette dieren te zien, maar ook heel veel kleine vlindertjes en kevertjes in kasten. Ook gekke dieren, zoals de dominomus bijvoorbeeld. De oudheid wordt ook niet overgeslagen, dus als je van mammoeten en fossielen houdt, is het ook genieten. Er hangt een skelet van een potvis en een neushoornkop met een groene hoorn. Waarom die hoorn groen is? Ik zou zeggen: ga een keertje naar het museum en lees het op het bordje!

Wat volgens mij het meeste indruk heeft gemaakt is de enorme olifantenkies, die je zelfs op mag pakken. Mijn dochter vond vooral de ‘speelkamer’ het leukst, waar je onder andere huiden bij het juiste dier kunt zoeken. Lekker interactief dus ook.
Natuurhistorisch museum met kinderen, een aanrader?
We hebben er 3 uurtjes rondgelopen, rustig aan. Het museum is wat mij betreft precies groot en boeiend genoeg. Wel was het er flink koud in een aantal zalen, maar dat zal vast met de buitentemperatuur te maken hebben gehad. Een haaientand en een edelsteen rijker gingen we weer naar buiten. Want je kunt je zakgeld niet beter besteden dan aan je grootste hobby; de natuur!
Praktische info:
Bekijk de website voor de openingstijden
Dit doe je verder in de omgeving van Rotterdam met kinderen
Leuke uitjes in Nederland

