10x Garderen met kinderen | Uitjes op de Veluwe

0

Wat is er te doen in Garderen met kinderen, de plaats op de Veluwe? Wij waren hier een weekend met het gezin en delen onze tips!

Garderen is een dorp dat tussen de mooie bossen van de Veluwe ligt. Het staat bekend om het zandsculpturenfestijn en de jaarlijkse, traditionele braderie. Voor gezinnen is er ook veel te doen in en rondom het dorp, wij delen enkele tips!

Doen in Garderen met kinderen

Zandsculpturenfestijn

Het Zandsculpturenfestijn is een museum vol zandsculpturen. Het begon met een beeldentuin, dit is inmiddels uitgegroeid tot het “Leukste uitje van Gelderland 2019”. Jaarlijks worden er beelden gemaakt, in een bepaald thema, door verschillende zandsculptuurkunstenaars.

Boven deze zandsculpturen ligt een monorail, wat natuurlijk heel leuk is voor kinderen om even samen in te stappen en de zandsculpturen van bovenaf te bewonderen. In dit gedeelte van het festijn is ook een kleine zandspeelplek voor kinderen.

De Beeldentuin erbij is gratis toegankelijk en als je trek hebt gekregen, dan ga je naar lunchroom de Rozentuin.

Klimbos Garderen

Klimbos Garderen. Vanwege een uniek zekersysteem is dit het veiligste klimbos van Nederland. Er zijn hier diverse parcoursen, waaronder een parcours met uitsluitend tokkels, een parcours met funonderdelen en een parcours op maar liefst 25 meter hoogte. Er is een nettenparcours voor de allerkleinsten. Je kan daarom hier al klimmen met kinderen vanaf 4 jaar.

Speulderbos

Het Speulderbos is een heel mooi bos bij Garderen en als je in Garderen met kinderen bent is het echt een aanrader om hier te gaan wandelen. Dit gebied heet ook wel het bos van de dansende bomen en dat komt omdat de meeste bomen een grillige vorm hebben en lijken te dansen. Zeker in de ochtendnevel kan je dit duidelijk zien. Er leven edelherten, reeën, everzwijnen en zelfs dassen.

Wij wandelden er de route De Duintjes, een route met bewegwijzering. De route is zo’n 6 kilometer lang en echt goed te doen voor de kinderen. In het begin en aan het einde kom je langs hetzelfde, heuvelrijke stuk. Dat is het leukste deel van de route, maar ook de rest van de route is mooi.

Restaurant Boshuis Drie

Toen wij onderweg waren naar wandelroute De Duintjes bij Garderen navigeerde ik verkeerd en kwamen we toevallig bij Restaurant Boshuis Drie uit. Hier starten wandelroutes, maar je kan ook naar het terras gaan. Vanwege corona deden wij het met take away. Mogen we weer naar de terrassen gaan: bij het terras is een speeltuin.

Familierestaurant De Wildebras

Dit restaurant, met allerlei kindermenu’s, heeft de grootste speelzolder van Nederland. Er is zo’n 170 m2 aan binnenspeeltuin met een game-café, een kapperswinkeltje, een kledingshop, een bioscoop en een heleboel lego in de bouwhoek.

IJstijd IJssalon

Als je door Garderen rijdt, dan is de kans heel groot dat je de wachtrij bij IJstijd IJssalon passeert. Met veel smaken als aardbeien-, chocolade- en vanille-ijs en Notenexplosie, After Eight en Yoghurt-amarena is er voor ieder wat wils!

Uitjes rondom Garderen met kinderen

Ook in de omgeving van Garderen is veel te doen. Dit zijn enkele tips:

3x Kindvriendelijk overnachten | Garderen met kinderen

#1 Wij verbleven bij het Bilderberg hotel Résidence Groot Heideborgh, in een familiekamer. De kamer had twee slaapkamers, een grote woonkamer en een keuken. Ideaal als je veel ruimte wilt. Daarnaast zijn er ook kleinere kamers te huur waar je als gezin kan overnachten. Een ander hotel van Bilderberg op de Veluwe is ’t Speulderbos.

#2 Wil je liever naar een vakantiepark? Dan kan je kiezen voor het Vakantiepark Garderen, bekijk hier de website. Fijn hier zijn de grote indoorspeeltuin, de rotswaterspeeltuin, vele buitenspeeltuintjes, een groot buitenzwembad met familieglijbaan en een binnenzwembad. 

#3 Het vakantiepark Ackersate wordt gezien als een van de mooiste vakantieparken, met camping, van de Veluwe. Dit ligt in de buurt van Garderen. Het is een 5-sterren camping op de Veluwe, met binnen- en buitenzwembad met glijbanen. Gasten geven het park gemiddeld een 8,6!

Wat zijn jouw tips voor deze omgeving?

Verder lezen? Bekijk onze tips voor toffe hotels met familiekamers en dit doe je in Heerde met gezin.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.