7x Emmen met kinderen | Activiteiten en uitjes

0

Wat doe je in Emmen met kinderen, een stad in de provincie Drenthe? Wij waren er een weekend met het gezin en delen onze tips!

Toen wij in Emmen en omgeving waren, verbleven we bij CenterParcs Sandur. Dit is een fijn en kindvriendelijk park en een mooie uitvalsbasis om de omgeving te verkennen!

Emmen met kinderen

Wildlands

Denk je aan Emmen, dan denk je waarschijnlijk aan Wildlands, de grote dierentuin in Drenthe. Wildlands bestaat uit drie themagebieden. Leuk aan de gebieden is dat er onderweg heel veel te doen is voor kinderen. Dan een speeltuintje, dan een speciaal pad en ook is er een touwparcours. Daarnaast zijn er natuurlijk ook heel wat dieren te zien.

Op een regenachtige dag kom je waarschijnlijk nog tijd tekort, met een enorm binnengedeelte en een binnenspeeltuin. De achtbaan maakt het verhaal compleet!

Emmerdennen

Nadat we uit Wildlands kwamen zijn we nog naar de Emmerdennen gereden. Dit is een bosgebied bij Emmen en het is een leuke plek om met de kinderen heen te gaan. In de Emmerdennen is een wandeling uitgezet, je loopt dan langs hunebedden.

Speelbos Emmerdennen

Ook in Emmerdennen is een Speelbos, dit is een natuurlijke speeltuin. Geen schommels, maar natuurlijke speeltoestellen en vooral: zelf doen en op avontuur gaan. Als je wilt ben je hier uren zoet met de kinderen.

Veenpark

In het Veenpark leer je heel wat over de Drentse prehistorie. Met de trein en met de boot kom je langs allerlei nostalgische dorpen.

Kinderboerderij Het Wildhof

In Erica, net buiten Emmen, vind je deze kinderboerderij. Er zijn onder andere schapen, alpaca’s en een pony. Zeker een aanrader voor een uitje in de omgeving van Emmen met kinderen.

CenterParcs Sandur

Zwemmen kan bij CenterParcs Sandur. Wij waren hier een weekend met de kinderen. Het zwembad is niet heel groot maar wel overzichtelijk en er is een leuke glijbaan. Bij de ingang van het zwembad is een kleine binnenspeeltuin. Sandur is ook leuk voor een weekendje weg!

Aquarenabad

Dit zwembad is groot en modern, inclusief een waterkreek en een mega glijbaan van 80 meter.

Verblijven in Emmen met kinderen

#1 Guesthouse Villa Emmen is een B&B met familiekamers en wordt beoordeeld met een 8,9!

#2 Hotel ten Cate Emmen met familiekamers ligt op loopafstand van Wildlands Aventure Zoo, het centrum van Emmen en Noordbarger. Er is een restaurant met een serre, een brasserie met terras en een schoonheidssalon.

Wat zijn jouw tips voor Emmen met kinderen? Dit doe je in Assen met gezin!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.