Interview: emigreren naar Aruba met kind

2

Emigreren naar Aruba met kind? Marthe deed dit! Zij emigreerde in 2017 met haar man Jasper en hun dochter Vivy van bijna twee naar dit tropische eiland. Zij deelt waarom ze erheen zijn gegaan en hoe zij het ervaren.  Op de website paperbreaks kon je eerder meer lezen over hun avonturen.

Daarom emigreren naar Aruba met kind

Jasper werkt bij het Korps Mariniers en zij hebben hier op het eiland (Aruba) een kazerne waar hij het komende jaar werkt. Voor het emigreren kregen we gelukkig hulp van Defensie. Maar alsnog was het veel papierwerk. Een huis vinden op afstand is lastig, gelukkig ging er iemand het huis nakijken zodra we iets gevonden hadden. Je moet verzekeringen regelen, je uitschrijven bij de gemeente en spullen inpakken om te laten verschepen.

Aruba peuter

De eerste indrukken op Aruba

Wat me meteen opviel is dat het natuurlijk heel anders is als je hier op vakantie bent. Als je op Aruba op vakantie bent dan zit je in het hotelgebied en daar is het super gezellig en mooi. Wij wonen midden op het eiland, waar de locals ook wonen. Hier is het minder ‘mooi’, anders.

Ik kan in Nederland Vivy in de kinderwagen zetten en even naar de stad lopen, maar dat is er hier niet bij. Er zijn nauwelijks stoepen of fietspaden en je bent dus veel meer gebonden aan je auto. Het buitenleven is heerlijk, we hebben een porch waar de hele dag schaduw is en een zwembad om lekker even in af te koelen. Vivy vindt de zee, het zwembad en het buiten zijn fantastisch.

Kindvriendelijk Aruba

De mensen hier zijn ontzettend leuk en lief tegen kinderen. Op straat, op het strand en in de supermarkt overal stoppen ze even om wat tegen haar te zeggen. De stranden zijn schoon en met waterschoentjes aan kan ze overal prima in het water. Baby beach is echt ideaal voor kinderen omdat het water daar heel rustig en ondiep is. Op straat vind ik het niet zo kindvriendelijk omdat er buiten de badplaatsen geen stoep is.

Wel of niet emigreren naar Aruba met kind

Ik geloof dat kinderen hier de tijd van hun leven hebben, wij zelf hebben meer moeite met wennen. Denk je naar over emigreren naar Aruba met kind? Ik zou wel altijd van te voren eerst hier naartoe gaan, zodat je het eiland ervaart. Wij zijn natuurlijk vanwege Jasper zijn werk hierheen gegaan en waren hier nog nooit geweest.

Je wordt hier ook relaxter en makkelijker met je kind merk ik. En ik vind het heerlijk om hier met haar buiten te schilderen, haar in het badje te laten spelen en niet maar heel de dag binnen te zitten. En we kijken veel minder televisie! Ook een pluspunt voor ons.

Denk jij na over emigreren met een kind? Wat wil jij weten? Lees ook het uitgebreide verslag van een gezin dat emigreerde naar Curacao en lees wat je doet op Bonaire!

2 Comments
  1. Melanie zegt

    Wij willen misschien gaan emigreren naar Aruba. Maar pas over een jaar of 5. Mijn vriend zijn familie woont op Aruba dus zo gek is de keuze niet.

    1. Karlien zegt

      Zou heerlijk zijn!!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.