CODA Museum in Apeldoorn met kids getest

0

Anouk bezocht het Coda museum in Apeldoorn, waar je deze winter drie tentoonstellingen kunt bekijken die ook leuk zijn voor kinderen!

Het CODA Museum in Apeldoorn, Gelderland, is een museum met wisselende tentoonstellingen met onder andere moderne, beeldende kunst en hedendaagse mode- en kunstenaarssieraden van (inter)nationale ontwerpers en kunstenaars. Het is een plek vol inspiratie, prikkeling en creativiteit. Anouk was nieuwsgierig: is dit een leuke plek om met de kids heen te gaan?

Bezoek aan het Coda Museum

Als je binnenkomt zie je in de grote ruimte beneden gelijk de tentoonstelling ‘Fervente verzamelaars’. De verzamelingen van verschillende mensen staan uitgestald, en dat gaat van lego, tot oude barbies, meccano en de speeltjes die je bij een happy meal krijgt. Er is veel te zien dus! Een van de verzamelingen zijn oude spelcomputers en je kunt in het CODA Museum ook op een oude Nintendo een spelletje doen.

Op dezelfde verdieping is de tentoonstelling ‘Van heide en verre’. Op allerlei manieren laten kunstenaars de natuur en dieren zien. In foto’s, met papier, in sieraden. Voor kinderen is er een speciaal ‘safariboekje’. In dit boekje staan vragen, opdrachten en extra informatie. Een extra leuke manier om de kunstwerken te bekijken.

Apeldoorn met kids

Kunstwerken jureren

In het CODA Museum is op de bovenverdieping een tentoonstelling. Het leuke aan deze tentoonstelling is dat het tegelijkertijd een kunstwedstrijd is. Zeventig kunstenaars die in Apeldoorn wonen of werken laten hun stukken zien en doen daarmee mee aan de Van Reekum cultuurprijs (Met een waarde van 10.000 euro!).

kunstwerk jureren

Er is geen specifiek thema bedacht. Hierdoor is er dus van alles te zien. En als bezoeker mag je je stem uitbrengen. En dat maakt het bekijken van de kunstwerken nog leuker (en moeilijker) merkten wij. Je kijkt preciezer naar het stuk.

Ook naar dit museum? Bekijk de openingstijden en toegangsprijzen op de website!

Na het CODA Museum nog meer zin om te ontdekken?

CODA Museum
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.