Landgoed Clingendael met kinderen + Japanse tuin

0

Op een mooie zondag in het voorjaar planden wij een bezoek aan de Japanse tuin in Den Haag. Hoe leuk is dit en het landgoed Clingendael met kinderen? Ik deel onze ervaringen in deze blog.

We parkeren de auto in een woonwijk vlakbij de Wassenaarseweg en lopen naar de ingang van het landgoed. De kinderen met frisse tegenzin, eigenlijk wilden ze liever thuis blijven. Maar deze stemming slaat heel snel om als we dit park in lopen.

Bezoek aan landgoed Clingendael met kinderen

Door het park lopen een aantal routes: rood en geel. Deze wandelingen zijn 2 en 4 kilometer. Wij beginnen aan geel, en lopen uiteindelijk met behulp van Google Maps bijna het hele landgoed over.

In het begin komen we een aantal dieren tegen. Het landgoed is goed verzorgd en er staan mooie, grote struiken in bloei. Dit park wordt gekenmerkt door de Engelse landschapsstijl. Al snel lopen we langs een groot grasveld en een zandbak. Hier blijven we even zitten terwijl de kinderen spelen.

Landgoed Clingendael met kinderen

Mooi aan het landgoed is dat het er steeds weer anders uit ziet. Je loopt over kronkelende paadjes, langs vijvers en vervolgens weer langs lange waters met bomenrijen. Als we doorlopen komen we in een bosgebied uit. Daar zien we ook bunkers en een vleermuizenverblijf.

Ook kwamen we speeltuin De Gees tegen. Een grote speeltuin met heel wat speeltoestellen. Om de grote speeltuin staan heel wat bankjes. Hier zitten we een uurtje terwijl de kids zich goed vermaken.

speeltuin De Gees

Bezoek aan de Japanse tuin met kinderen

De Japanse tuin is het pronkstuk van landgoed Clingendael. Omdat deze tuin erg kwetsbaar is, is deze maar een aantal weken per jaar geopend. (zowel in de lente als in de herfst) Bij slecht weer kan je ook in deze weken de tuin niet bezichtigen.

Wij waren er op een mooie zondagmiddag. Toen was het ontzettend druk in landgoed Clingendael met kinderen en in de Japanse tuin.

Landgoed Clingendael met kinderen

De tuin is evengoed erg mooi, maar de beleving is minder. Deze tuin is niet erg groot, en met alle mensen die er doorheen lopen zie je net wat minder schoonheid. Johan was er afgelopen jaar met de kinderen in de avond. Het was toen heel rustig en ze hebben een uur genoten van de tuin.

Al met al is de Japanse tuin bezoeken met kinderen zeker een aanrader! De kleine bruggetjes en de mooie kleuren vallen goed in de smaak. Overigens is deze Japanse tuin de grootste in Nederland.

Voor rolstoelen (en kinderwagens) is er een apart pad aangelegd in de Japanse tuin. Makkelijker is het dus om een draagzak mee te nemen. De rest van het park is met een kinderwagen goed toegankelijk.

Vlakbij de Japanse tuin is een theeschenkerij, “IJgenweis”. Het zag er leuk uit, de prijzen waren acceptabel, maar het terras zat bomvol. Wij zijn daarom verder gegaan naar het restaurant bij museum Voorlinden (en natuurlijk hebben we het museum ook bezocht).

Landgoed Clingendael is gratis toegankelijk
Lees verder over Den Haag met kids
Of bekijk de info over de Japanse tuin van Hasselt

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.