Certosa di San Lorenzo met kinderen bezoeken

0

In Padula, Calabrië, vind je het klooster Certosa di San Lorenzo. Wij waren er met de kinderen en delen wat je ervan kan verwachten.

Onderweg van Calabrië naar de Amalfikust, een rit van een uur of 3, willen we op een leuke plek pauzeren. Niet ver van de E45 ligt in Padula een klooster. Dit lijkt een perfecte tussenstop voor de wat langere rit tijdens onze vakantie in zuidelijk Italië.

Ons bezoek aan Certosa di San Lorenzo met kinderen

Het klooster in Italië is een van de grootse van Europa, met een oppervlakte van 51.500 vierkante meter. Voor een paar euro kan je naar binnen, om een tentoonstelling te bekijken en om de binnenkant van het gebouw te bewonderen.

Omdat we met jonge kinderen zijn, en niet heel lang de tijd hebben, besluiten we om de buitenkant van het gebouw Certosa di San Lorenzo te bekijken. We vragen ons namelijk af of onze kinderen, die al een tijd stil hebben gezeten, het voor elkaar krijgen om rustig te blijven in het klooster.

Je kan over de binnenplaats lopen, en buiten het gebouw is ook nog een groot stuk met (niet goed onderhouden) tuinen.

Bij de binnenplaats zijn een aantal winkels, waaronder een souvenirshop en een klein café. We drinken een kop koffie en de kids eten een ijsje. Vervolgens lopen we langs het gebouw.

Het ziet er heel mooi uit en ook voor de kinderen is dit een leuke plek om even te pauzeren. We vonden het de moeite van een tussenstop waard. Hadden we meer tijd gehad, dan waren we waarschijnlijk om en om naar binnen gegaan bij het klooster zodat we daar rustig naar hadden kunnen kijken.

Het dorpje Padula ligt iets verderop, hoger op de heuvel. Je bezoek aan het klooster Certosa di San Lorenzo kan je uitbreiden door nog even het dorpje te bezichtigen.

Lees ook over Pompeï met kinderen
En dit zijn tips voor een roadtrip Italië met kids

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.