5x Béziers met kinderen | Tussenstop en stedentrip

0

Béziers met kinderen, wat is er te doen in deze Franse stad? Wij wilden dat ook weten en delen enkele tips!

Béziers is een van de oudste steden van Frankrijk en ligt helemaal in het zuiden in de regio Languedoc-Roussillon. Het is een wat kleinere stad net ten zuiden van Montpellier en ten oosten Carcassonne.

Doen in Béziers met kinderen

Bezienswaardigheden

Vanaf de kathedraal heb je een mooi uitzicht over de stad, dus ga daar zeker naartoe met de kinderen. De kathedraal ligt op een heuvel dus het is een klim naar boven. Boven is er dus het uitzicht, er is een tuin en er zijn terrasjes. Een andere bezienswaardigheid in de stad is de foodmarket ‘Les Halles’, waar je allerlei verse etenswaren koopt. Ook een bezoek waard is de Pont Vieux.

Plateau des Poètes, stadspark

Dit stadspark in Béziers heeft een oppervlakte van 5 hectare en ligt in het centrum. Het is een hele mooie tuin met onder andere rotspartijen, sculpturen, een vijver en exotische botanische soorten. Er is een speelplaats in het park.

Sluizen van Fonserannes

De sluizen van Fonserannes overbruggen een hoogteverschil van 21,5 meter, op een lengte van 312 meter. Het is een kunststuk en het is erg leuk om dit te zien. Deze sluizen liggen aan de voet van de kathedraal Saint-Nazaire. Het is heel leuk om deze sluizen te zien en het is een van de populairste bezienswaardigheden in Languedoc-Roussillon (na de Pont du Gard en de vesting Carcassonne).

Béziers Adventure

Als je naar een avonturenpark wil, dan ga je naar Béziers Adventure. Dit park ligt op een minuut of 10 rijden van het centrum van de stad. In het park zijn er diverse parcoursen, waardoor het voor kinderen van verschillende leeftijden leuk is.

Grande Roue

De grande Roue is een reuzenrad in de stad, voor een zicht op de stad van bovenaf. Je betaalt een paar euro en je draait maar twee rondjes, maar evengoed is het een leuke manier van het bezichtigen van een stad.

Béziers

Overnachten in Béziers met kinderen

Wil je overnachten in deze stad? Dan zijn dit een aantal aanraders:

  • Betaalbaar overnachten kan bij HotelF1 Béziers Est, je kan hier gratis parkeren. Verwacht geen luxe, maar dit hotel is wel prima voor een doorreis overnachting.
  • Het hotel Mercure Béziers ligt in het hart van de stad Beziers. Er zijn familiekamers. Privé parkeren is mogelijk bij de accommodatie, er staat niet bij wat de kosten hiervan zijn.
  • Zenitude Hôtel-Résidences Béziers Centre heeft studio’s en appartementen met meerdere slaapkamers, eigen badkamer en een keuken. Voor € 9,50 (tarief 2021) per dag parkeer je in de parkeergarage onder het gebouw.

Lees ook onze tips voor Beaune of de overnachtingen onderweg naar Frankrijk! Of bekijk wat je doet aan de Cote d’Azur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.