Amusementspark Tivoli met kind | Onze review

0

Hoe leuk is Amusementspark Tivoli met kind? Blogger Nathalie testte het met haar jongens.

Toen ik tegen mijn Utrechtse vriendin zei dat ik met de jongens naar Tivoli ging, vroeg ze of ik nog even bij haar langs kwam voor een bakkie? En wat is er te doen voor kinderen dan? Maar nee, we gingen niet naar Tivoli Vredenburg in de stad Utrecht, maar naar amusementspark Tivoli in Berg en Dal met kind, tegen Nijmegen aan.

Samen met mijn 2 jongens van 6 en 8 heb ik dit park getest op een heerlijk warme vrijdag in juni. Er was geen school in verband met een studiedag, dus het ideale moment om op pad te gaan vonden wij.

amusementspark Tivoli met kind

Amusementspark Tivoli met kind

En die gedachte bleek juist. Het was heerlijk rustig! Op een schoolreisje en later een aantal kinderfeestjes na waren er niet veel mensen. Het erg warme weer speelde ook vast een rol, want dat is vaak niet een dag die we kiezen voor een pretpark.

Het park ligt aan de rand van het plaatsje Berg en Dal en is qua grootte te vergelijken met bijvoorbeeld Julianatoren. Ik vind dat een erg prettig formaat. Achteraf had ik best een boek kunnen meenemen en af en toe even kunnen gaan lezen. Het is overzichtelijk genoeg om de kinderen “los” te laten. Vooral als het zo rustig is. Aangezien ik geen boek had, ben ik gezellig overal mee naartoe gegaan.

amusementspark Tivoli met kind

Attracties in Amusementspark Tivoli met kind

Het park heeft meer dan 30 attracties. Deze zijn geschikt voor hele kleine kinderen tot zeker de leeftijd van mijn oudste (8). De website heeft het over tot 10 jaar en ik denk dat dat wel klopt. Ik weet niet of avontuurlijke 10-jarigen het nog steeds heel leuk vinden.

Gezien de warmte was de allereerste stop de Kroko Slide, achterin het park. Deze is vanaf juni bij mooi weer opgezet en de kinderen kunnen er heerlijk op hun buik door het water schuiven. Vergeet dus de zwemspullen niet! (zoals ik).

Andere favorieten waren vooral de achtbaan en de botsauto’s. Ook de jongste mocht zonder begeleiding in de achtbaan. Hij is er denk ik 25 keer achter elkaar in geweest! De oudste had aansluiting gevonden bij een kinderfeestje en heeft wel een uur lang heerlijk in de botsauto’s gereden.

Bij de attracties in de buurt zijn er voldoende zitjes om als ouder te kunnen kijken naar de kinderen. Het bankje tussen de botsauto’s was voor mij favoriet. Verder waren er de botsbootjes, zweefmolen, trampolines en de Bee Bee (niet geschikt voor ouders die snel misselijk worden…).

Voor de kleinere kinderen is er ook genoeg te doen. De mooie speeltuin is voor alle leeftijden leuk! Binnen is ook nog een (goed gekoelde) binnenspeeltuin om te klimmen en te spelen. Dus ook bij minder weer is er iets te beleven.

amusementspark Tivoli met kind

Eten en drinken tijdens je bezoek

Het park heeft een restaurant, waar je een patatje, een ijsje of iets anders kunt kopen. Er werd gekozen voor poffertjes en een saucijzenbroodje, maar die vielen helaas niet in de smaak. Ik denk dat frietjes een betere keuze zijn. Anders gewoon lekker een broodje in de tas mee. Altijd goed en een stuk voordeliger.

amusementspark Tivoli met kind

Onze ervaring in Amusementspark Tivoli met kind

Onze kinderen hebben een heerlijke middag gehad! We waren er van ongeveer 12 uur tot 16.30 uur. Ze hadden het best nog even vol kunnen houden. Dit was een erg rustige dag. Het personeel gaf aan dat het weekend zeker drukker is, maar dat het meestal eigenlijk wel meevalt met de drukte. Wat ons betreft is dit beter dan 1.5 uur in de rij staan bij de Efteling.

Je krijgt hier qua attracties echt waar voor je geld! De entree is 13.75 euro, dus ook een veel minder grote aanslag op je portemonnee dan een dagje Efteling (hoe mooi ook) of Walibi met het gezin. Wat ons betreft dus een goede aanrader als je in de buurt op vakantie bent of binnen een straal van maximaal 1.5 uur rijden woont.

Je bezoek combineren met pannenkoeken eten in het bos? Pannenkoekenhuis De Duivelsberg ligt op 5 minuutjes rijden en is absoluut de moeite waard. Midden in het bos en heerlijke pannenkoeken! Ook een heel prachtige plek voor een mooie boswandeling trouwens! Parkeren kan direct naast het park op een bossige parkeerplaats voor 2 euro.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.