Amsterdam-Noord met kinderen | 11x Kinderuitjes

0

Als je denkt aan een dagje Amsterdam of stedentrip in deze stad, dan denk je al snel aan de bezienswaardigheden in het centrum. Inmiddels behoort Amsterdam-Noord tot een van de hipste plekken van de stad, met allerlei leuke activiteiten en mogelijkheden. Wat er te doen is in Amsterdam-Noord met kinderen lees je hier!

Amsterdam-Noord werd niet al te lang geleden nog amper bezocht door toeristen. Dat is in rap tempo veranderd. Inmiddels is er veel te doen in dit stadsdeel. Daarom delen wij onze beste tips voor een bezoek.

Doen in Amsterdam-Noord met kinderen

Pontje over het IJ

Allereerst natuurlijk de tip over hoe je gratis in Amsterdam-Noord komt vanaf het station. Maar ook als je al in Noord bent is dit een leuke activiteit: met het pontje over het IJ. Je kan zowel naar “de overkant” als richting NDSM en IJplein.

Deze tip staat trouwens ook in het overzicht van gratis kinderactiviteiten in Amsterdam.

Amsterdam Lookout

Direct bij het pontje vind je de Amsterdam Lookout. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over Amsterdam. Durf je wat meer aan, dan kan je op grote hoogte schommelen.

Amsterdam Lookout – Credits: DennisBouman

This is Holland

Een vliegervaring in 5D. Bij deze experience lijkt het alsof je over Nederland vliegt. Toegankelijk voor kinderen die 102 centimeter of groter zijn. (Koop hier tickets)

WONDR

WONDR was de eerste artistieke speeltuin voor volwassenen in Amsterdam. Je stapt in een wereld van kleur en sensatie. Hier mag je spelen en je kan natuurlijk hele leuke foto’s maken. (koop tickets)

EYE Filmmuseum

Toen mijn kinderen jong waren ben ik met ze naar het EYE Filmmuseum geweest. Het gratis toegankelijke gedeelte was al erg leuk, met allerlei films die ze zagen en een aantal dingen die ze konden doen.

Op zondag draait er voor de kinderen een speciale film, waarna ze nog kunnen spelen.

STRAAT Museum

STRAAT Museum vind je op NDSM. Dit museum brengt een eerbetoon aan de straatkunst. Er zijn ongeveer 150 kunstwerken van 140 kunstenaars te zien. (tickets)

Speeltuin Volewijck

Leuke speeltuin in Amsterdam-Noord, gratis toegankelijk maar er zijn wel openingstijden. Ook speeltuin De Speelvogel is leuk voor alle leeftijden, deze speeltuin heeft ook openingstijden.

Kindvriendelijke cafés en restaurants in Amsterdam-Noord

Wat mij iedere keer weer opvalt als ik in Noord ben (wij woonden jarenlang vlakbij, in Monnickendam), is dat er zoveel leuke kindvriendelijke restaurants zijn. Ik noem een aantal waar wij graag komen: Pllek, Stroop, De Pont, Ceuvel, IJ-kantine, Lokaal Spaanders en Noorderlicht.

Natuurspeeltuin Noord

Deze speeltuin is er sinds 2018. Er zijn allerlei natuurlijke speelobjecten, deze speeltuin is iedere dag geopend. Er is onder andere een waterbaan en een spetterplas met kleine watervalletjes, stapstenen en grote boomstammen.

Noorderparkbad

Het Noorderparkbad is een mooi zwembad in het Noorderpark. Er is een binnenbad en er zijn drie buitenbaden met een grote glijbaan en een ligweide.

Diereneiland

Diereneiland is een kinderboerderij en natuurspeeltuin in Molenwijk, een wijk in Amsterdam-Noord met kinderen. Op de woensdagmiddag kan je hutten bouwen en ook is er een moestuin.

Clip ’n Climb

Clip ‘n Climb (Sportpark Kadoelen 4) is een klimhal bij een binnenspeeltuin. Kinderen kunnen hier op een veilige manier leren klimmen.

Darteldome

Binnenspeeltuin Darteldome is natuurlijk leuk om heen te gaan. Er is ook een peuterhoek. Deze speeltuin is gevestigd naast de Mac.

Bioscoop FC Hyena

In deze boutique cinema draaien ze ook kinderfilms. Leuk voor een regenachtige dag of in de vakantie.

Overnachten in Amsterdam-Noord met kinderen

#1 Mercure Amsterdam North Station ligt direct naast het metrostation, heeft kamers voor 4 personen, een fitnesscentrum, privéparkeergelegenheid, een gemeenschappelijke lounge en een bar. 

#2 i hotel heeft kamers voor 4 personen.

#3 Botel heeft kamers aan boord van een boot op het IJ bij de NDSM-werf in Amsterdam. 

Wat zijn jouw tips voor kinderactiviteiten in Amsterdam-Noord?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.